Rețete delicioase Înapoi la

Pui cu parmezan, un preparat gustos și rapid pentru toată familia

Vineri, 18.11.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Pui cu parmezan, un preparat gustos și rapid pentru toată familia

Caracteristici

Vine weekendul și, pentru că avem mai mult timp la dispoziție, de ce să nu facem un efort suplimentar pentru a pregăti un prânz mai savuros decât de obicei? Având în vedere că de multe ori mâncăm pe fugă sau doar ciugulim ceva, în weekend este momentul perfect să preparăm cele mai bune mâncăruri, ca să nu ne rezumăm doar la grătare și garnituri clasice, precum piureul sau cartofii prăjiți. Puiul cu parmezan este o astfel de rețetă, ideală pentru weekend și, totodată, pentru zilele friguroase în care numai ceva cald și bun ne poate consola.

Pui cu parmezan, rapid și delicios

În mai puțin de o oră, poți să faci o mâncare care să îi dea gata pe ceilalți membri ai familiei. Puiul cu parmezan este pur și simplu o simfonie de arome și texturi minunate, care te vor face să nu te poți opri la o singură porție. Pentru iubitorii de cașcaval, puiul cu parmezan este preparatul ideal! Din această rețetă ies 6 porții, fiecare porție având 477 de calorii.

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1/4 linguriță de fulgi de ardei iute;
  • 6 jumătăți de piept de pui, fără piele și fără oase;
  • 500 ml sos marinara*;
  • câteva fire de busuioc proaspăt, tăiate mărunt;
  • 240 g brânză mozzarella dată pe răzătoare;
  • 40 g parmezan ras;
  • 150 g crutoane cu usturoi.

* Ingrediente pentru sosul marinara (500 ml de sos):

  • 40 ml ulei de măsline;
  • o jumătate de ceapă, tăiată fin;
  • un cățel de usturoi, tăiat fin;
  • o jumătate de legătură de frunze de țelină, mărunțite;
  • o jumătate de morcov, mărunțit;
  • sare și piper după gust;
  • 600 g roșii zdrobite, de la conservă;
  • 1 frunză de dafin.

Mod de preparare:

  1. Prepară sosul marinara cu o zi înainte de a face puiul cu parmezan, iar înainte de a-l folosi, încălzește-l puțin. Într-o tigaie mare, încinge uleiul pe flacără mare, apoi adaugă ceapa și usturoiul și sotează-le până devin transparente, circa 10 minute. Adaugă țelina, morcovii și condimentele, sotează legumele până se înmoaie, încă 10  minute, apoi adaugă roșiile și frunza de dafin. Dă focul mic și lasă totul să fiarbă înăbușit până scade și se îngroașă sosul, cam o oră. La sfârșit, scoate frunza de dafin și asezonează suplimentar, dacă e nevoie. Lasă sosul la răcit și pune-l la frigider.

  2. Când ești gata să faci puiul cu parmezan, preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius și unge o tavă de ceramică de 23x33 cm cu ulei de măsline, apoi presară uniform usturoiul mărunțit și fulgii de ardei iute.

  3. Aranjează bucățile de piept de pui în vas, apoi toarnă sosul marinara ușor încălzit peste acestea. Presară busuiocul, jumătate din brânza mozzarella și jumătate din cantitatea de parmezan. Adaugă crutoanele cu usturoi, apoi presară restul de mozzarella și de parmezan.

  4. Pune puiul la cuptor și lasă-l între 35 de minute și o oră, până este totul rumenit, iar puiul nu mai este roz înăuntru. Ca să fii sigură că e gata, folosește un termometru pentru carne - cea mai groasă parte a pieptului de pui trebuie să aibă cel puțin 70 de grade Celsius în interior. Sau, dacă preferi, prepară puiul parțial înainte de a-l pune la cuptor, ca să fii sigură că nu rămâne crud.

Încearcă puiul cu parmezan în acest weekend și bucură-te de aroma unică a acestui preparat decadent!

Nu uita să te răsfeți cu prima ocazie și cu spaghete cu pui și parmezan sau cu ciupercile umplute cu parmezan!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016