Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Cea mai bună rețetă de cartofi cu usturoi și verdeață

Miercuri, 10.08.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete la tigaie
Cea mai bună rețetă de cartofi cu usturoi și verdeață

Caracteristici

Garniturile preferate sunt, fără îndoială, preparatele din cartofi și, mai ales, cartofii prăjiți. Ți-ai putea imagina viața fără aceștia? Chiar dacă sunt atât de buni, medicii recomandă să consumăm cartofii sub alte forme, iar varianta cartofilor la cuptor este cea mai sănătoasă, dar și gustoasă în același timp, pentru ca ei pot deveni crocanți fără atât de multă grăsime.

Astăzi te învățăm cea mai simplă rețetă de cartofi cu usturoi, asezonați cu mai multe feluri de verdeață, care le oferă o aroma unică!

Cartofi cu usturoi și verdeață

Cartofii cu usturoi sunt un deliciu căruia nimeni nu îi poate rezista! Aceasta este una dintre cele mai îndrăgite combinații de arome, așa că trebuie să faci și tu cât mai curând această rețetă ușoară și „prietenoasă” si cu silueta, pentru că nu conține decât foarte puțin ulei!

Ingrediente:

  • 10 cartofi medii tăiați cubulețe (mai mici sau mai mari, în funcție de preferințele tale);
  • 4 căței de usturoi curățați de coajă + 5 căței curățați doar de coaja subțire, albă (optional);
  • o mână de pătrunjel proaspăt;
  • o lingură de rozmarin proaspaț;
  • sare și piper după gust;
  • 3 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare:

  1. Curăță cartofii, taie-i cubulețe si pune-i la fiert pe foc mediu circa 10 minute, până se pătrund puțin, dar nu complet, pentru că urmează să îi pui la cuptor.

  2. Amestecă uleiul cu verdețurile și usturoiul zdrobit (mai adaugă ingrediente dacă considerci că nu ajung pentru o tava de cartofi), apoi adaugă condimentele și creează un sos delicios.

  3. Pune cartofii într-o tavă unsă cu puțin unt și adaugă peste ei sosul cu usturoi de mai devreme, având grijă să fie acoperiți toți cartofii cu un strat de ulei. Adaugă și cățeii de usturoi în coajă printre cartofi - aceștia se vor înmuia și pot fi mâncați ca atare.

  4. Pune tava cu cartofi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius si lasă-i să se facă vreme de 10-15 minute, până sunt pătrunși și încep să se rumenească. Se servesc calzi, cu o porție de smântănă și pătrunjel proaspăt.

  5. Dacă nu vrei să faci cartofii la cuptor, pentru că este prea cald, poți să îi pui într-o tigaie cu uleiul amestecat cu verdețuri și usturoi și să îi rumenești astfel. Singura diferență este că, la cuptor, crusta care se formează este mai groasă și puțin mai crocantă. Dacă îi faci la tigaie, va trebui să îi amesteci din când în când.

Cartofii cu usturoi și verdeață sunt o variantă delicioasă de garnitură, de care se vor îndrăgosti toți membrii familiei!

Dacă adori cartofii, te invităm să încerci încă două rețete delicioase: cartofi wedges și cartofi Hasselback!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016