Rețete delicioase Înapoi la

Cum sa faci piure de cartofi pufos si cremos

Luni, 07.12.2015
de Viorica Ghinea

Fie ca este vorba de ocazii speciale ori de o masa obisnuita, piureul de cartofi este una dintre cele mai apreciate garnituri ale romanilor.  El este solutia culinara salvatoare in multe situatii, iar gospodinele stiu acest lucru foarte bine. Totusi, desi pare un preparat simplu si banal, nu inseamna ca nu poate sa puna piedici la preparare. Insa nu si persoanelor care ii cunosc secretele. Citeste mai jos cum poti sa obtii un piure de cartofi pufos si cremos!

piure de cartofi pufos

Ingrediente necesare pentru piureul de cartofi pufos

- 8 cartofi mari;

- o jumatate de cana de unt la temperatura camerei;

- trei sferturi dintr-o cana de lapte (poti sa mai adaugi putin daca mai este nevoie);

- o jumatate de cana de smantana;

- piper proaspat macinat;

- o lingurita de sare.

Cum prepari piure de cartofi pufos

Pune la fiert cartofii decojiti si taiati in patru intr-o oala, nu mai mult de 15-20 de minute, pana se mai inmoaie. Verifica starea lor cu o furculita. Scurge apa din vas, apoi zdrobeste cartofii, dupa ce ai pus unt peste ei, cu o ustensila speciala.

Dupa ce ai pasat cartofii, toarna laptele treptat. Gusta din preparat si mai toarna daca este nevoie, astfel incat sa ajungi la consistenta si gustul dorite. Dupa aceea, adauga smantana, sarea si piperul si amesteca totul foarte bine. Potriveste de gust si serveste la felul principal.  

Trucuri pentru obtinerea unui piure de cartofi pufos

Nu este suficient sa cunosti o reteta buna de piure de cartofi pufos, ci trebuie sa mai cunosti si cateva trucuri in bucatarie pentru a te putea bucura de un preparat de nota zece:

- ai grija la tipul de cartofi pe care il folosesti. Gateste doar cartofi albi, de preferat nu unii care se sfarama la fierbere. Acestia tind sa aboarba mai multa apa, asa ca afecteaza atat gustul, cat si consistenta piureului.

- serveste piurel imediat, cat este cald. Atunci cand este reincalzit, isi poate pierde textura pufoasa. Totusi, daca gatesti o cantitate mare si ramane in plus, reincalzeste-l la servire prin metoda la bain-marie, adica la aburi.

- nici cruzi, dar nici fierti prea mult. Echilibrul este cheia pentru obtinerea unui piure de cartofi pufos. Cartofii nu ar trebui sa opuna rezistenta la zdrobire, insa nici sa se farame din prima in bucati mici.

Sfaturile de mai sus te vor ajuta sa nu mai comiti nicio greseala in timpul prepararii piureului, asa ca sunt demne de luat in seama. Noteaza aceasta reteta de piure de cartofi pufos in caietul tau special si prepar-o cu incredere de fiecare data.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016