Conopida face parte din familia cruciferelor, legume cunoscute pentru proprietatile anticancerigene pe care le au, precum si pentru bogatia de vitamine si de minerale. Daca vrei sa o consumi nu numai pregatita la cuptor si nu ai rabdare pana cand va fi gata cea pe care ai murat-o deja, noi iti propunem o reteta gustoasa, pe care o poti savura si sub forma unor sandwichuri. Este vorba despre conopida cu maioneza, care nu numai ca este usor de preparat, ci iti va si satisface pofta de a lua o gustare intre mese.
Iata cum se prepara conopida cu maioneza!
Conopida cu maioneza - o reteta gustoasa, cu preparare rapida
Timp de pregatire: 10 min
Timp de fierbere: 20 min
Timp total: 30 min
Dificultate: scazuta
|
Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie: - 1 conopida (de aproximativ 400 gr); - 2 linguri si jumatate de maioneza, despre a carei preparare poti afla totul aici ; - 3 catei tocati de usturoi; - 1 bagheta feliata; - cateva rosii cherry; - patrunjel tocat; - sare dupa gust. |
Modul de preparare al retetei de conopida cu maioneza este urmatorul:
Mai intai, trebuie sa speli bine conopida, dupa care, sa o pui la fiert vreme de aproximativ 20 de minute, pana cand se inmoaie suficient astfel incat sa o poti intepa cu o furculita. Apoi, trebuie sa desfaci inflorescentele una cate una si sa le zdrobesti cu o furculita, astfel incat sa nu se transforme complet intr-un piure. Adauga maioneza, usturoiul tocat si sareaza dupa gust. Apoi, unge feliile rezultate dupa ce ai taiat bagheta cu amestecul rezultat si orneaza-le cu cate o rosie cherry si cu patrunjel tocat. Gustarea delicioasa este gata!
Pofta buna!
Conopida cu maioneza este usor de preparat si are un gust deosebit. Incearca-o si tu cand vrei sa mananci ceva bun fara sa petreci ore intregi in bucatarie, dar si cand te trezesti ca ai musafiri neanuntati la masa.
Sursa: roxyskitchen.com