Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Învaţă să faci dulce de leche, un desert delicios

Luni, 06.06.2016
de Silvia Ganea
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Învaţă să faci dulce de leche, un desert delicios

Caracteristici

Adori deserturile homemade? Atunci trebuie să încerci această reţetă delicioasă, uşor de preparat: dulce de leche. Acest desert este specific zonei din America de Nord, însă a început să devină cunoscut şi pe meleagurile noastre europene. După cum sigur ţi-ai imaginat, „leche” înseamnă „lapte”, iar „dulce” nu cred că mai are nevoie de vreo explicaţie. Aşadar, îţi prezentăm o reţetă de „lapte dulce”, ale cărei ingrediente principale sunt, bineînţeles, laptele şi zahărul.

Poate fi preparat în mai multe feluri, în funcţie de preferinţe, iar ingredientele nu sunt multe la număr, aşa că nu-ţi va fi deloc greu să-l prepari.

Aşadar, învaţă să prepari dulce de leche, un desert delicios care va crea dependenţă!

Metoda clasică de preparare pentru dulce de leche

Deşi ingredientele sunt destul de puţine, acest desert necesită o atenţie sporită la preparare, altfel s-ar putea să nu fie comestibil.

Ingrediente

  • 4 căni de lapte
  • 1 ¼ căni de zahăr
  • ¼ linguriţă de praf de copt
  • o linguriţă de esenţă de vanilie

Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-o oală (excepţie făcând vanilia, care se adaugă la final), amestecă bine până la omogenizare şi pune-o pe foc pentru aproximativ o oră şi jumătate sau chiar o oră şi 45 de minute. Reţine că focul nu trebuie să fie mare, iar după o oră va trebui să amesteci mai des, pentru a evita arderea.

După scurgerea timpului de fierbere, adaugă vanilia şi amestecă până la omogenizare. Lasă compoziţia la răcit, după ce ai transferat-o în bolurile dorite.

Nu-i deloc greu să prepari acest desert, dar trebuie să te înarmezi cu ceva răbdare!

Cea de-a doua metodă de preparare este mai facilă şi te poţi ajuta de un singur ingredient: lapte condensat.

Ce este laptele condensat

Condensarea laptelui reprezintă procesul prin care este îndepărtată apa (în general, în proporţie de 60%). Mai mult decât atât, laptele condensat conservat are un termen de valabilitate îndelungat, putând fi păstrat chiar şi câţiva ani, chiar dacă nu este refrigerat.

Laptele condensat se găseşte în conserve, iar acesta este singurul ingredient de care ai nevoie pentru a prepara dulce de leche!

Dacă îţi este neclar modul de preparare, îţi explicăm mai jos:

- Înainte de a băga preparatul în cuptor, încălzeşte-l la 218 grade.

- Toarnă conţinutul conservei într-un vas mai adânc (de aproximativ 22-25 cm adâncime) şi acoperă-l cu folie din aluminiu.

- Pune apoi vasul într-un alt recipient mai mare, plin cu apă, astfel încât să acoperi aproximativ jumătate din adâncimea vasului în care este laptele condensat. Ţine-l la cuptor timp de 45 de minute şi verifică din când în când nivelul apei. Dacă este necesar, suplimentează cantitatea de apă. În funcţie de textura sau de cât de caramelizat este laptele, mai păstrează-l la cuptor aproximativ 45 de minute.

Iată, aşadar, cât de uşor se prepară dulce de leche! Te-am convins să încerci?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016