Rețete delicioase Înapoi la

Îți place plăcinta cu mere? Trebuie să încerci această rețetă cu foi!

Marţi, 05.07.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Îți place plăcinta cu mere? Trebuie să încerci această rețetă cu foi!

Caracteristici

Plăcinta cu mere este un desert îndrăgit în întreaga lume, pentru că este ușoară și răcoritoare în zilele de vară, când în mod clar preferăm dulciuri pe bază de fructe. Nici măcar nu trebuie să știi prea multe despre prepararea plăcintelor, pentru că poți folosi foi delicioase din comerț. Astăzi te învățăm să faci o plăcintă cu mere cu foi perfectă, iar ca bonus îți oferim și o rețetă simplă și gustoasă de sos de vanilie, pe care să îl adaugi la acest desert.

 

Plăcinta cu mere cu foi

Cine ar putea vreodată să refuze o plăcintă cu mere delicioasă? Iar dacă mai adaugi și sos de vanilie peste sau puțină înghețată de vanilie în zilele caniculare, acest desert își câștigă cu ușurință locul în topul deliciilor de vară. Această rețetă este gata în mai puțin de o oră, așa că nu va trebui să stai mult în căldură în luna lui cuptor.

Ingrediente pentru plăcintă:

  • 1 kg de mere;
  • câteva linguri de zahăr, în funcție de cât de dulce vrei să fie;
  • scoțișoară, după gust;
  • o lingură de unt + puțin unt suplimentar pentru uns tava;
  • ulei pentru uns foile de plăcintă;
  • 2 gălbenușuri;
  • un pachet de foi de plăcintă.

Ingrediente pentru sosul de vanilie:

  • 500 ml lapte;
  • 200 g zahăr;
  • 2 linguri de amidon de porumb;
  • un ou;
  • o fiolă de esență de vanilie.

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Curăță merele de coajă, spală-le și dă-le pe răzătoare, apoi pune-le într-o tigaie mare, alături de zahăr, scorțișoară și unt și lasă-le să se călească bine, apoi lasă-le la răcit (scurge zeama de mere dacă observi că sunt prea umede).

2. Unge o tavă de plăcintă cu unt, apoi ia jumătate din pachetul de foi de plăcintă și aranjează-le la baza tăvii. Unge fiecare foaie cu ulei, ca să aibă acea textură specifică foietajului, apoi adaugă merele. Deasupra merelor se adaugă cealaltă jumătate de pachet de foi (unse cu ulei ).

3. Pentru ca plăcinta să fie aurie și apetisantă, bate un ou și folosește o pensulă pentru a unge plăcinta cu acesta, apoi presară puțin zahăr vanilat deasupra. Lasă plăcinta în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute (sau mai mult, timpul variază în funcție de tipul cuptorului), până când este bine rumenită. Scoate plăcinta din cuptor și acoper-o cu un prosop umed, pentru ca foile să nu se usuce.

4. Cât lași plăcinta la răcit, ocupă-te de sos. Pune laptele pe foc și lasă-l până începe să fiarbă, timp în care poți amesteca oul cu zahărul și amidonul, până obții o compoziție omogenă. la laptele de pe foc și adaugă încet amestecul de mai devreme. Amestecă bine cu un tel până se încorporează complet. Apoi pune din nou laptele pe foc foarte mic și amestecă încontinuu până se îngroașă. La sfârșit, după ce iei laptele de pe foc, adaugă vanilia.

Plăcinta cu mere cu foi merge perfect alături de acest sos sau cu înghețată de vanilie în zilele caniculare și se prepară foarte ușor, mai ales dacă folosești foi de plăcintă din comerț.

Preferi o variantă mai dietetică de plăcintă cu mere? Iată și cum să faci una fără grăsimi!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016