Rețete delicioase Înapoi la

Magie cu cocos, desertul care a cucerit pe toată lumea

Miercuri, 11.01.2017
de Andreea Marinescu
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Magie cu cocos, desertul care a cucerit pe toată lumea

Caracteristici

De fiecare dată când am poftă de un desert deloc costisitor, dar care să aibă rafinamentul celor din restaurantele cu 3 stele Michelin, prăjitura „Magie cu cocos” salvează situația. Este un preparat adorat de iubitorii de cocos, dar lăudat chiar și de cei care nu sunt chiar fani ai acestui ingredient exotic. Indiferent de categoria din care faci parte, te sfătuim să încerci această prăjitură savuroasă.

Magie cu cocos 1

Ingrediente:

Pentru blat:

- 200 de grame de nucă de cocos, din care păstrezi 3 linguri și pentru ornat;

- 300 de grame de zahăr;

- 7 albușuri;

- 3 linguri de făină;

- 3 linguri de apă clocotită;

- 2 linguri de zeamă de lămâie;

- 1 plic de zahăr vanilat.

 Pentru cremă:

- 200 de grame de unt;

- 150 de grame de zahăr pudră;

- 50 de grame de nucă de cocos;

- 7 gălbenușuri;

- 1 plic de zahăr vanilat;

- 1 lingură de lapte.

Pentru glazură:

Un pliculeț de glazură de ciocolată de la Dr Oetker.

Mod de preparare:

Înainte să te apuci de pregătirea acestui desert, este foarte important să știi care este temperatura optimă de preparare. Dacă nu ai cuptor electric, prăjitura se face la foc mediu spre mic. Dacă ai cuptor electric, setează temperatura la 180 de grade Celsius.

După ce ai setat temperatura cuptorului, începe să prepari blatul. Cele 7 albușuri se bat cu zahărul până când se obține o spumă tare: albușul nu trebuie să cadă din castron. Se adaugă treptat câte o lingură de apă clocotită și zeama de lămâie. Se mai bate amestecul încă 2-3 minute, apoi, cu ajuorul unei linguri, se încorporează, cu mișcări de jos în sus, nuca de cocos, făina și zahărul vanilat.

Este foarte important să respecți tehnica de încorporare, altfel vei obține un aluat prea sfărâmicios. Textura aluatului înainte de coacere trebuie să fie mătăsoasă, puțin mai moale decât aluatul de chec. Se pune în tavă și se dă la cuptor. Dacă ai cuptor tradițional, vei ține aluatul în jur de 20-25 de minute, iar dacă ai cuptor electric, vei ține compoziția cam 45 de minute. După ce scoți blatul din cuptor, lasă-l să se răcească.

Între timp, începe să pregătești crema. Gălbenușurile se freacă într-un vas, la bain-marie, cu zahărul pudră și cu o lingură de lapte, până când se obține textura unei ciulamale. Compoziția se lasă la răcit. Într-un alt castron se bat cu mixerul untul și zahărul vanilat, până când se omogenizează. Peste această cremă, în timp ce amesteci încontinuu, adaugă câte o lingură din crema făcută la bain-marie. După ce ai încorporat crema, încorporează și cocosul, cu mișcări de jos în sus.

Așterne ușor crema peste blat, după ce acesta s-a răcit. Prepară și glazura de la Dr. Oetker, conform instrucționilor de pe ambalaj. Cât încă este caldă glazura, întinde-o peste prăjitură, după care presară și nuca cocos pe care ai pus-o deoparte pentru ornat.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (13)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016