Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Încearcă supa coreeană de alge, un preparat asiatic sănătos și dietetic!

Miercuri, 19.10.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Încearcă supa coreeană de alge, un preparat asiatic sănătos și dietetic!

Caracteristici

Supa de alge este un preparat pe care proaspetele mămici din Coreea de Sud îl consumă imediat după naștere, deoarece este foarte sănătos și plin de nutrienți și le ajută să se recupereze. Apoi, supa de alge este consumată de toți coreenii cu ocazia zilei lor de naștere, pentru ca aceștia să celebreze, de fapt, efortul pe care mamele lor l-au făcut pentru a-i aduce pe lume. Este o tradiție frumoasă, care celebrează dragostea maternă, dar noi putem să consumăm supa coreeană de alge pur și simplu de dragul beneficiilor pe care le are pentru sănătate.

Află cum se prepară supa coreeană de alge și de ce ar trebui să o incluzi în dieta ta!

Cum să prepari supă coreeană de alge

Denumită în limba originală „miyeokguk”, supa de alge este un superaliment, mai ales datorită conținutului de alge, despre care se știe că sunt miraculoase pentru sănătate. Ele sunt pline de calciu, iod, fibre, acizi grași, vitaminele B1 și B3, dar și foarte sărace în calorii. În Coreea sunt consumate pentru reglarea metabolismului, purificarea sângelui, tratarea constipației, prevenirea cancerului și multe alte beneficii.

Supa coreeană de alge se face foarte ușor și este gata în doar o oră, putând fi consumată imediat!

Ingrediente (8 porții):

  • 40 g alge maro uscate;
  • 500 g carne de vită, tăiată cubulețe de 2-3 cm;
  • sare după gust;
  • 30 ml de sos de soia;
  • 1 cățel de usturoi pisat;
  • 2 linguri de ulei de susan;
  • 4 l de apă;
  • 1 kg de orez cu bob scurt.
     

Mod de preparare:

1. Pune algele uscate la înmuiat în apă rece timp de cel puțin 30 de minute, ideal fiind mai mult de o oră. Cantitatea de alge poate să varieze în funcție de preferințele tale. Poți să pui mai multe sau mai puține la supă, dar ține cont că o supă mai concentrată este mai gustoasă.

2. Clătește algele de mai multe ori și scurge-le, apoi taie-le în fâșii de 12 cm sau mai mici, tot în funcție de preferințele tale.

3. Supa de alge coreeană se face în apă de orez, nu în apă obișnuită, cel puțin dacă vrei să prepari rețeta tradițională. Într-o oală destul de mare, pune orezul și amestecă în el până capătă lichidul o culoare lăptoasă. Aceasta va fi baza pentru supa de alge. Orezul îl poți folosi la alte preparate. Alternativa este să pui în apă 2 lingurițe de făină de orez și să amesteci până se omogenizează, iar acest mix se adaugă în supă în ultimele 5 minute de fierbere.

4. Sotează carnea de vită într-o oală mare, în 2 linguri de ulei de susan, amestecând încontinuu, timp de 3 minute. Apoi adaugă algele și amestecă timp de 5 minute, ca să se îmbine gusturile. Dacă încep să se lipească de oală ingredientele, mai adaugă puțin ulei de susan.

5. Adaugă apa de orez peste ingrediente, împreună cu usturoiul, sarea și sosul de soia. Lasă supa la fiert pe foc mare, timp de 30 de minute, fără capac, având grijă să iei spuma care se formează de la carne și să o arunci.

6. Asezonează supa după gust, iar dacă ți se pare prea sărată, mai adaugă puțină apă până obții gustul dorit.

Chit că servești supa coreeană de alge de ziua ta sau pur și simplu de poftă, ea îți va curăța organismul și te va face să apreciezi mai mult bucătăria asiatică!

Află și cum se prepară supa de bambus și de ce nu ar trebui niciodată să consumi supă la plic!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016