Rețete delicioase Înapoi la

Invata sa prepari cea mai simpla reteta de furnici in copac!

Luni, 29.02.2016
de Diana Solomon

Reteta de furnici in copac este un preparat traditional chinezesc, alcatuit din „taietei de sticla” in sos delicios si carne tocata de porc. Desi are un nume usor ciudat, care nu pare sa imbie pe nimeni sa guste din acest preparat, un lucru este clar: cel care a dat aceasta denumire avea un simt al umorului desavarsit. Unii sunt de parere ca taieteii se aseamana cu ramurile unui copac, prazul tocat cu frunzele unui arbore, iar micile bucati de carne ar reprezenta furnicile. Desi legenda provenientei acestui nume nu este foarte cunoscuta, preparatul este delicios si foarte usor de facut acasa, fapt care te va bucura daca esti o impatimita a bucatariei chinezesti.

Un lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand gatesti furnici in copac este ca taieteii de sticla vor absorbi sosul rapid. Asadar, daca iti place ca acest fel sa aiba mai mult sos, adauga o cana de supa de pui in plus. De regula, in restaurantele cu specific chinezesc reteta contine mult sos, insa unele persoane prefera o textura mai ferma si lipicioasa. De asemenea, trebuie sa iei in calcul si faptul ca preparatul original este picant, prin urmare, daca nu esti adepta mancarurilor mai spicy, cel mai sigur este sa reduci din dozajul ingredientelor spicy.

Cum sa prepari acasa furnici in copac

Ingrediente:

- 200 g de taietei de sticla;
- o lingura de ulei;
- o lingura de pudra de ghimbir;
- o lingura de sos picant de fasole;
- 300 g de carne tocata de porc/pui;
- 2 cani de supa de pui;
- o jumatate de lingurita de zahar;
- o lingurita de sos de soia dark;
- 2 lingurite de sos de soia light;
- un sfert de cana de praz tocat.

Preparare:

Lasa taieteii de sticla la inmuiat in apa calda pentru 10 minute, apoi clateste-i, strecoara-i si pune-i deoparte. Asaza o tigaie wok pe foc mediu si adauga uleiul si pudra de ghimbir. Lasa ghimbirul in tigaie pentru un minut, apoi adauga sosul picant de fasole.

 

Lasa ingredintele in tigaie pentru inca un minut, apoi adauga carnea tocata de porc (daca preferi, poti face acest fel de mancare cu carne de pui). Amesteca ingredientele in tigaie pana cand carnea este bine facuta, apoi adauga supa de pui si sosurile de soia (dark si light). 

Lasa ingredientele sa fiarba bine. De indata ce acestea sunt gata, adauga taieteii de sticla si prazul tocat.

Amesteca toata compozitia timp de doua minute si opreste focul. Aceasta reteta de furnici in copac se poate servi ca atare, dar merge la fel de bine si cu o garnitura de orez.

Ca mai toate preparatele, reteta de furnici in copac are o varietate de interpretari. Reteta de baza poate suferi mici modificari, datorita preferintelor pentru anumite ingrediente si a culturii gastronomice. Unele persoane mai adauga si condimente chinezesti, piper Sichuan sau ardei iute. De asemenea, foarte multe retete contin si ciuperci shiitake uscate, insa acestea se pun doar daca iti place textura lor, gustul final al preparatului ramanand acelasi. 

Tu cum preferi reteta de furnici in copac?

Surse foto: thewokoflife.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016