Rețete delicioase
Înapoi la

Tocăniță cu tofu, pui și legume: răsfață-te cu un preparat asiatic plin de nutrienți

Tocăniță cu tofu, pui și legume: răsfață-te cu un preparat asiatic plin de nutrienți

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
1-2 porții
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Tocăniță cu tofu, pui și legume: răsfață-te cu un preparat asiatic plin de nutrienți

Caracteristici

Tofu este un ingredient foarte sănătos, care, din păcate, este adesea neglijat în gastronomia locală. În Asia însă, există o variațiune imensă de preparate pe bază de tofu, cu care se prepară de toate - de la aperitive la supe și tocănițe. Una dintre mâncărurile preferate în Coreea de Sud este „Mapa tofu”, o combinație inedită de legume, tofu și piept de pui, dar și de multe alte uleiuri și condimente care îi dau o aromă specială. 

Renunță, măcar pentru o zi, la clasica tocăniță de legume și încearcă această tocăniță cu tofu și pui, un preparat care le are pe toate: gust delicios, nutrienți din belșug și textură surprinzătoare!

Tocăniță de tofu și pui: un răsfăț asiatic

O mâncare iese bună numai dacă folosești ingrediente din belșug, dar și condimente și arome suficiente. Tocănița cu nume simpatic, Mapa tofu, are un gust intens și bun, chiar dacă nu conține un ingredient care din bucătăria românească nu lipsește niciodată: sarea! Absența ei nu este remarcată, datorită îmbinării armonioase de condimente și ingrediente delicioase. 

Ingrediente: 

  • 1 pachet de 400 g de tofu de fermitate medie;
  • 230 g piept de pui;
  • 1 morcov mare;
  • 7 cepe verzi;
  • 1 ardei verde iute;
  • 4 căței de usturoi;
  • o bucată de ghimbir de 2-3 cm dat pe răzătoare;
  • 1 ceapă albă;
  • 2-3 ardei iuți uscați;
  • piper negru;
  • 30 g nuci;
  • ulei vegetal;
  • ulei de susan;
  • 1 lingură de amidon de cartofi;
  • 60 ml sos de soia.

Mod de preparare:

  1. Scoate tofu din pachet și clătește-l cu apă rece, apoi șterge-l cu un prosop de hârtie sau de bumbac. Taie-l în cubulețe de circa 1 cm și pune-l deoparte. 

  2. Taie pieptul de pui în cubulețe de 1 cm și pune-le deoparte. 

  3. Curăță morcovul de coajă și taie-l în cuburi de 1 cm, apoi procedează la fel cu ceapa albă, ceapa verde și ardeii iuți. Curăța usturoiul de coajă și pisează-l.

  4. Pune la încins 1-2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie wok, apoi adaugă în ea cei trei ardei iuți uscați, usturoiul și ghimbirul, pentru a aroma uleiul. Nu lăsa ingredientele mai mult de 10-15 secunde, apoi adaugă carnea de pui și amestecă încontinuu în tigaie câteva minute. 

  5. Adaugă piperul, morcovul, ceapa, nucile, sosul de soia și 250 ml de apă în tigaie și amestecă bine totul. Lasă tocănița să se facă 10 minute, până când puiul este bine pătruns și ceapa este transparentă. 

  6. Adaugă tofu și amestecă ușor cu o lingură de lemn, apoi adaugă ceapa verde și ardeii iuți. Lasă mâncarea să se facă, amestecând doar din când în când. După 5 minute, amestecă o lingură de amidon cu o lingură de apă într-un castronel mic, apoi toarnă amestecul în tigaie. Adaugă și o lingură de ulei de susan. Ar trebui ca tocănița ta să se îngroașe datorită amidonului. Ia-o de pe foc și servește-o imediat cu orez fiert.

Tocănița cu tofu și pui este încă un preparat asiatic rapid care ne face să îndrăgim și mai mult arta culinară din Orientul Îndepărtat!

Te-ai îndrăgostit de preparatele coreene? Încearcă și sushiul coreean și supa de pui cu ginseng!

Articolul urmator
Idei de mic dejun tradițional românesc
Idei de mic dejun tradițional românesc
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.