Rețete delicioase Înapoi la

5 retete pentru o cina rapida si sanatoasa

Vineri, 26.02.2016
de Alexa Galgau

Ultimul lucru pe care vrei sa il faci atunci cand vii obosita de la munca este sa te apuci sa gatesti. Parca e mult mai usor sa mananci ceva pe fuga sau sa comanzi o pizza, nu? Din cand in cand nu e deloc o idee rea, dar daca faci acest lucru seara de seara, vei constata in curand cum se aduna kilogramele si cum sanatatea incepe sa iti creeze probleme. Ai auzit de multe ori cat de important e sa mananci sanatos, asa ca iti propunem sa incerci ideile de cina rapida de mai jos, gata in mai putin de 30 de minute!

5 idei de cina rapida si sanatoasa

Oua cu cartofi in sos de tomate picant

Ingrediente (4 portii):

- 2 linguri de ulei de masline;

- o ceapa mare, taiata felii;

- 6 catei de usturoi;

- 500 g de carnati picanti;

- 500 g de cartofi taiati felii subtiri;

- o conserva de rosii;

- o lingura de harissa;

- 4 oua;

- cimbru proaspat pentru decor.

Mod de preparare:

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare, apoi adauga ceapa si las-o la calit pana cand devine transparenta, amestecand din cand in cand. Adauga usturoiul si lasa-l pe foc 1-2 minute, pana cand amestecul capata aroma. Adauga carnatii in tigaie (taiati feliute sau intregi) si lasa-i pana cand se rumenesc uniform. Dupa aceea, adauga cartofii, condimenteaza cu sare dupa gust si amesteca bine. Lasa compozitia pe foc 10-15 minute, pana cand cartofii incep sa se inmoaie. Adauga rosiile si sosul harissa, apoi lasa mancarea pe foc pana cand se fragezesc de tot cartofii (poti sa bagi furculita prin ei). Creeaza in acest amestec 4 adancituri in care torni ouale si acopera tigaia cu un capac. Lasa totul pe foc inca 7 minute si asezoneaza cu condimente dupa gust. Serveste cu cateva frunze de cimbru presarate deasupra. 

Sandvici cu branza brie, curcan si merisoare

Ingrediente (o portie):

- 100 g de curcan gatit la gratar sau fiert;

- 2 felii de paine integrala;

- o lingura de branza brie;

- cateva verdeturi dupa gust;

- 2 linguri de sos de merisoare;

- piper negru.

Mod de preparare:

Pune friptura pe o felie de paine, adauga branza si verdeturile si stropeste-le apoi cu sos de merisoare. Asezoneaza cu piper dupa gust si adauga a doua felie de paine deasupra.

Chilli cu legume si curcan

Ingrediente (4 portii):

- 2 linguri de ulei de masline;

- 750 g de carne de curcan tocata;

- 3 morcovi mari, taiati marunt;

- frunze de telina, taiate marunt;

- o ceapa maruntita;

- 4 catei de usturoi zdrobiti;

- sare si piper dupa gust;

- 2 linguri de ardei chilli in ulei;

- o conserva de rosii in suc;

- 360 ml stock de pui (supa concentrata).

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie mare, apoi adauga curcanul si gateste-l pana cand se rumeneste uniform. Adauga morcovii, telina, ceapa si usturoiul si gateste totul circa 10 minute, pana cand se intrepatrund aromele. Amesteca ardeii iuti cu rosiile de la conserva, apoi adauga acest mix impreuna cu supa la compozitia cu carne. Lasa compozitia pe foc sa dea in fiert si sa se reduca sosul. Chilliul de curcan se poate servi cu chipsuri tortilla. 

Somon cu susan

Ingrediente (2 portii):

- un catel de usturoi zdrobit;

- 2 linguri de sos de soia;

- 2 linguri de otet de orez;

- o lingura de ghimbir zdrobit;

- cativa fulgi de ardei iute;

- 2 fileuri de somon;

- 2-3 linguri de seminte de susan.

Mod de preparare:

Amesteca usturoiul, sosul de soia, otetul de orez, ghimbirul si fulgii de ardei intr-o punga mare, sigilabila, apoi adauga fileurile de peste in acest amestec. Lasa somonul la marinat cel putin o ora, de preferat peste noapte. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Imprastie semintele pe o farfurie apoi da pestele prin acestea, pentru a se forma o crusta pe o parte. Pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea cu susanul in sus, si lasa-l la cuptor circa 20 de minute.

Iata si o reteta de file de somon cu orez oriental!

Rosii umplute cu branza

Ingrediente (6 portii):

- 6 rosii;

- o lingura de ulei de masline;

- 180 g de branza feta;

- patrunjel;

- sare si piper dupa gust. 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi taie varful fiecarei rosii cam la un centimetru de codita, pentru a-i face un capac. Folosind o lingura, goleste rosia de miez, avand grija sa nu spargi peretii rosiei. Unge o tava cu putin ulei de masline si pune rosiile in aceasta. Amesteca branza feta cu patrunjel, apoi introdu amestecul in rosii, cu ajutorul unei linguri. Pune capacele rosiilor la loc, apoi stropeste-le cu putin ulei de masline. Introdu rosiile la cuptor circa 10 minute, pana cand acestea se inmoaie si branza se topeste. 

Incearca si tu aceste retete de cina rapida si sanatoasa si in curand abia vei astepta sa ajungi acasa pentru a-ti pregati ceva bun de mancare! 

Descopera si o lista de alimente de care sa te feresti la cina!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016