Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai buna reteta de bulz: bulzul ciobanesc

Cea mai buna reteta de bulz: bulzul ciobanesc

Viorica Ghinea, redactor

Reteta de bulz ciobanesc provine din bucataria moldoveneasca, asa ca nu mai este necesar sa iti dezvaluim cat de gustos este preparatul. Asadar, daca iti plac retetete traditionale cu mamaliga, cu siguranta te va cuceri si aceasta si va deveni probabil preferata ta. Iata ce ingrediente iti asigura succesul si cum poti sa prepari bulz ciobanesc!

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 40 de minute
Timp total: aproximativ 60 de minute
Metoda de preparare: fierbere si coacere
Dificultatea retetei:
medie

bulz ciobanesc

Ingrediente pentru bulz ciobanesc

- 500 g de malai;

- un litru de apa;

- 50 g de unt;

- 500 g de branza de burduf;

- 500 ml de lapte batut;

- 150 g de mezeluri (kaizer, salam, sunca, carnati - la alegere);

- sare;

Pentru servire:

- branza rasa;

- oua ochiuri;

- smantana.

Iata cum poti sa prepari bulz ciobanesc

Pentru inceput, pune apa la fiert cu putina sare, de preferat intr-un ceaun. Dupa ce apa incepe sa fiarba, adauga malaiul in ploaie, amestecand frecvent. Cat timp tii mamaliga pe foc, ocupa-te de restul ingredientelor. Faramiteaza branza de burduf, taie mezelurile alese si lasa untul sa se topeasca usor.

Dupa ce preparatul este gata, lasa-l putin la racit, apoi rastoarna-l pe un blat de lemn. Sectioneaza mamaliga in mai multe bucati, depinzand de cate portii ai nevoie. Umezeste-ti mainile si formeaza niste bulgari. Fa-le cate un orificiu in care vei pune branza de burduf, putin unt si mezeluri. Inchide gaura realizata, modeland in continuare bulzul obtinut. Pune bulgarii obtinuti intr-o tava unsa cu putin ulei sau unt si introdu-i in cuptorul preincalzit. Verifica bulzul ciobanesc dupa aproximativ 20-25 de minute si scoate recipientul din cuptor. Lasa-l putin la racit, apoi serveste-l dupa preferinte.

Greu de refuzat si usor de pregatit, bulzul ciobanesc este unul dintre preparatele traditionale carora nu le va fi niciodata uitata reteta. Acum nu mai este nevoie sa cutreieri meleagurile montane pentru a te rasfata cu un bulz ciobanesc delicios, ci il poti realiza chiar la tine acasa.


Sursa foto: amurg.co.uk

Articolul urmator
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.