Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Cum sa prepari un delicios cotlet de miel in stil vietnamez pentru masa de Paste

Vineri, 01.04.2016
de Alexa Galgau
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cum sa prepari un delicios cotlet de miel in stil vietnamez pentru masa de Paste

Caracteristici

Unii adora carnea de miel, altii nu o suporta din cauza mirosului, insa cert este ca ea nu poate sa lipseasca de pe masa de Paste, fiind un preparat traditional. De altfel, in restul timpului nu prea mancam miel, pentru ca este un tip de carne mai grasa, care „pica” destul de greu la stomac si nu este tocmai compatibila cu o dieta echilibrata. O bucatica de miel de sarbatori nu are cum sa iti faca rau, asa ca invata sa prepari in stil vietnamez un cotlet de miel delicios, cu care iti vei impresiona toti invitatii de Paste!

Cotlet de miel: reteta vietnameza

Pentru ca mielul sa iti iasa bine intotdeauna, trebuie sa tii minte un secret valoros: carnea trebuie lasata la marinat peste noapte, astfel incat aromele amestecului sa patrunda bine in ea. Din reteta de mai jos ies 5 portii, iar fiecare portie are 550 de calorii.

Ingrediente:

- 15 cotlete de miel a cate 100 g fiecare;

- 2 catei de usturoi zdrobiti;

- o lingurita de pudra de usturoi (sau mai mult, dupa gust);

- putin praf de chilli;

- 2 linguri de zahar alb;

- piper proaspat macinat;

- o lingura de zeama de lamaie;

- o lingura de sos de soia;

- 2 linguri de ulei de masline;

- o mana de coriandru proaspat;

- 2 felii de lamaie;

- 2 felii de lime. 

Mod de preparare:

1. Pune cotletele de miel intr-o tava si asezoneaza-le cu toate ingredientele, avand grija ca acestea sa fie intinse uniform pe suprafata carnii. Acopera vasul si lasa carnea asa peste noapte. 

2. A doua zi, preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si lasa mielul sa stea la temperatura camerei cat timp se incinge cuptorul.

3. Pune mielul la cuptor, neacoperit, si lasa-l circa 20-30 de minute sau se patrunde bine carnea. Poti sa il asezonezi cu putina zeama de lamaie si coriandru ori rozmarin inainte de servire. 

Cotletele de miel se fac foarte usor, dar este foarte important sa le asezonezi cu generozitate si sa le lasi peste noapte sa capete aromele mainatei. Nu iti mai ramane decat sa inveti cum sa prepari cateva salate ideale pentru Paste si un bors de miel ca la mama acasa!

Sursa: allrecipes.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016