Rețete delicioase Înapoi la

Invata sa prepari o mancare de dragavei delicioasa!

Vineri, 26.02.2016
de Alexa Galgau

„Dragavei” este denumirea pe care o poarta in Oltenia stevia creata. Mancarea din aceasta planta are un gust delicios si este plina de nutrienti, iar partea si mai buna este ca e dietetica, asa ca o poti introduce cu usurinta in regimul tau daca esti preocupata de silueta. Consistenta seamana cu cea a mancarii de spanac, dar este chiar mai sanatoasa decat aceasta, datorita continutului nutritional mai bogat in vitamine si minerale.

Invata sa faci o mancare de dragavei de neuitat!

Cea mai buna mancare de dragavei

Stevia creata este diferita de cea dulce, pe care o folosim ca indulcitor natural, si are zero calorii. Stevia creata se gaseste in piata primavara si vara si are un gust acrisor, fiind ideala in ciorbe si mancaruri. Aceasta planta este plina de vitamina C si contine mult fier, fiind ideala pentru persoanele anemice sau cu o imunitate scazuta. 

Ingrediente:

- 2 kg de dragavei;

- o ceapa si jumatate, taiata julienne;

- o legatura de ceapa verde;

- o mana de usturoi verde;

- cate o legatura de marar si patrunjel;

- sare si piper dupa gust;

- 2 rosii proaspete si patru linguri de bulion;

- oua.

Mod de preparare:

1. Se spala bine frunzele de stevie creata, patrunjelul, mararul, ceapa verde, usturoiul si rosiiile. 

2. Se opareste dragaveiul 2 minute in apa fiarta, apoi se pune intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Poti sa maruntesti frunzele dupa ce se scurg, pentru a obtine o mancare mai fina, sau poti sa le lasi ca atare, daca vrei o textura mai consistenta. 

3. Intr-o cratita medie se pune ulei la incins (cateva linguri, nu mai mult, daca nu vrei sa iti iasa foarte grasa mancarea). Intre timp se taie ceapa si apoi se pune la calit, pana devine translucida. Se adauga imediat usturoiul si ceapa verde si se mai lasa 2-3 minute pe foc, pana isi lasa aroma. 

4. Se taie rosiile cubulete mici si se adauga la ceapa calita, alaturi de cele doua linguri de bulion. Se mai adauga putina apa cu condimente pentru supa (sau simpla) si se amesteca bine, lasand aceasta baza sa dea in fiert. Abia dupa ce da in clocot se pune si dragaveiul, apoi se condimenteaza mancarea dupa gust. Se pune capac la mancare si se lasa pe foc circa 5 minute. Apoi se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt, se amesteca bine si se mai lasa totul pe foc cateva minute, pana se intrepatrund gusturile. 

5. Cat se face mancarea, prajeste oua separat, in functie de cate persoane vei avea la masa. Pentru o varianta mai light de oua, in loc sa le prajesti in ulei, fa-le in apa (oua romanesti). Pune putina apa intr-o tigaie, adauga o lingura de otet, iar cand da in clocot sparge ouale in ea, exact ca atunci cand le faci ochiuri. Pune sare si piper pe ele, apoi acopera tigaia cu un capac si lasa-le sa se faca la aburi, la foc mic, circa 7-8 minute.

6. Serveste mancarica de dragavei alaturi de oua ochiuri sau romanesti si o felie delicioasa de paine de casa cu cartofi!

Incearca si tu mancarea de dragavei atunci cand ai pofta de ceva usor, dar deosebit de gustos!

Descopera inca o varianta de mancare cu stevie, de data aceasta cu orez!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016