Rețete delicioase
Înapoi la

Mamaliga cu ciuperci si gorgonzola, un preparat cum nu ai mai vazut

Mamaliga cu ciuperci si gorgonzola, un preparat cum nu ai mai vazut

Viorica Ghinea, redactor

Oricat ar fi de gustoase retetele de mamaliga traditionale, cum ar fi cea cu branza si smantana ori cea cu branza si kaizer la cuptor, parca mai simti nevoia din cand in cand sa testezi si alte retete, unele mai sofisticate. Daca ti-am starnit curiozitatea in domeniul gastronomic, afla ca am pregatit pentru tine un preparat care te va seduce fara indoiala: mamaliga cu ciuperci si gorgonzola. Descopera mai jos de ce ingrediente mai ai nevoie in aceasta combinatie apetisanta si care este metoda de preparare!

mamaliga_cu_ciuperci_si_gorgonzola
Sursa foto: taste.com.au

Ingrediente necesare pentru mamaliga cu ciuperci si gorgonzola

- 250 g de malai;

- 100 g de unt;

- 100 g de parmezan ras fin;

- 400 g de naut (la conserva - clatit, scurs si usor maruntit);

- 600 g de ciuperci;

- doua cepe frantuzesti (soi cunoscut si sub denumirea de salota ori hasma);

- 120 g gorgonzola dulce;

- cimbru;

- rozmarin;

- sare;

- piper.

Cum prepari mamaliga cu ciuperci si gorgonzola

Pentru inceput, pregateste mamaliga. Toarna apa si presara putina sare intr-un recipient, apoi pune-o pe foc la temperatura medie pana incepe sa fiarba. Dupa aceea, adauga treptat malaiul, amestecand bine de fiecare data, astfel incat sa nu se formeze cocoloase, timp de trei minute. Urmatorul pas il reprezinta adaugarea a 50 g de parmezan si de unt. Amesteca compozitia pana cand se topesc aceste ingrediente. Incorporeaza si nautul, apoi presara putina sare si piper.

Cat timp se face mamaliga, pune pe fundul a doua tavi hartie de copt, apoi adauga cate 4 polonice cu varf in fiecare recipient (pentru 8 portii), formand un fel de clatite mai groase. Pune pe fiecare parmezanul ramas si 25 g de unt. Apoi presara rozmarin pe deasupra si introdu in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute.

Intre timp, pune untul ramas si putin ulei intr-o tigaie, apoi adauga ciupercile pe care ai presarat putina sare si ceapa taiata marunt. Tine pe foc timp de trei minute fara sa amesteci compozitia, apoi amesteca legumele si mai lasa-le la gatit aproximativ 5-6 minute ori pana devin aurii.

Scoate mamaliga din cuptor, las-o putin la racit, apoi ia cu grija formele respective si pune-le pe farfurii. Peste ele adauga mix-ul de ciuperci, gorgonzola si cimbru. Serveste imediat acest preparat delicios.

Incearca si tu aceasta reteta de mamaliga cu ciuperci si gorgonzola! Alaturi de un pahar de vin alb si o salata simpla, acest preparat se poate dovedi o cina interesanta cu care ii poti impresiona pe cei dragi.

 

Articolul urmator
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.