Rețete delicioase
Înapoi la

Mâncare de păstăi verzi cu usturoi, după rețeta Nigellei Lawson

Mâncare de păstăi verzi cu usturoi, după rețeta Nigellei Lawson

Redactor Alexa Galgau

O alimentație sănătoasă cuprinde și proteine de origine vegetală, nu doar animală, iar unul dintre alimentele cele mai bogate în aminoacizi sunt păstăile verzi. Aceste leguminoase pot fi preparate sub formă de salată, pot fi garnitură alături de o friptură sau pot fi chiar și o mâncare de sine stătătoare, foarte ușoară și plină de nutrienți.

Astăzi te învățăm rețeta Nigellei Lawson de mâncare de păstăi, care îți va dovedi că și preparatele vegetariene sunt cel puțin la fel de savuroase precum acelea cu carne!

Mâncare de păstăi delicioasă

Păstăile sunt niște legume pe care trebuie să le consumăm cât mai des, mai ales dacă vrem să avem o dietă sănătoasă, bogată în nutrienți. Această mâncare de păstăi este perfectă dacă vrei să o iei la pachet, la muncă, pentru că poți doar să o pui într-o caserolă, deoarece nu are sosuri din abundență, care să păteze și să curgă. Din această rețetă ies 8-10 porții de păstăi verzi cu usturoi, un fel de mâncare foarte dietetic, potrivit și dacă vrei să dai jos kilogramele în plus.

Ingrediente:

  • 1 kilogram de păstăi verzi;
  • 75 g unt nesărat;
  • 1/2 linguriță de ulei de măsline;
  • 1 lămâie;
  • 2 căței de usturoi.
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune apă într-o oală mare și las-o să dea în fiert pe foc mediu. În acest timp, curăță păstăile de capete și rupe-le în jumătăți dacă le preferi mai mici. Pune sare în apă când dă în clocot și pune păstăile de fasole verde în ea, lăsându-le să se gătească până devin moi (între 5-10 minute), dar nu foarte mult, ci să își păstreze un pic din textura crocantă.

  2. Lasă fasolea la scurs și pune oala înapoi pe foc, de data aceasta adăugând untul și uleiul de măsline în ea. În timp ce untul se topește, curăță lămâia de coajă - cea mai simplă metodă este să dai capetele lămâii, apoi să o secționezi pe lungime și să scoți coaja cu totul. Totodată, este important să scoți si pielița albă, deoarece are un gust amar. Curăță cățeii de usturoi, taie-i felii subțiri și pune-i în oală, lăsându-i să aromeze grăsimea circa 20 de secunde. Feliază lămâia în bucățele mici și adaug-o în untul topit, apoi amestecă totul cu o lingură de lemn. După câteva minute, adaugă păstăile verzi din care s-a scurs excesul de lichid.

  3. Agită bine oala și amestecă totul astfel încât fasolea să fie acoperită de unt, apoi asezonează după gust (poți folosi piper alb, în loc de piper negru). Lasă mâncarea la făcut până observi că fasolea are un aspect ușor rumenit.

Această mâncare de păstăi se prepară rapid și simplu și va deveni una dintre garniturile tale preferate. Ea merge de minune cu o friptură de pui la tavă în sos Dijon sau cu o friptură de vită la cuptor!

Articolul urmator
Salata Mimoza: rețeta originală
Salata Mimoza: rețeta originală
Ce tip de mancare te defineste?
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.