Rețete delicioase
Înapoi la

Mancare de fasole boabe de post

Mancare de fasole boabe de post

Ana Nisipeanu

Fasolea aduce nenumarate beneficii sanatatii tale. E demonstrat ca reduce riscul de cancer de colon, cancer de san, scade riscul de diabet si ii ofera organismului proteine si fibre. Iar o mancare de fasole boabe de post te ajuta sa variezi ceea ce mananci in perioada postului. Iata o reteta simpla si gustoasa pentru un pranz sanatos:

Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 1 h 15 minute
Timp total: 1h 20 minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii

Ingrediente

- 500 gr fasole boabe mari
- 1 ceapa mare
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita cimbru
- 500 ml suc de rosii
- marar
- sare

Prepararea mancarii de fasole boabe de post

Pui fasolea boabe in apa rece si o lasi de seara pana dimineata. Dimineata schimbi apa si o pui la fiert aproximativ o ora. Toci ceapa marunt si o pui la calit intr-o oala incinsa cu putin ulei. Cand ceapa capata nuanta aurie, adaugi boiaua dulce, boiaua iute si cimbrul si le calesti timp de 3 minute. Apoi adaugi sucul de rosii si fasolea fiarta. Lasi la foc potrivit cam 15 minute. Dupa ce e gata, adaugi mararul tocat si sare dupa gust.

Mancarea de fasole boabe de post se serveste calda, iar in functie de preferinte o poti manca cu muraturi: castraveti, gogosari.

Pofta buna!

Articolul urmator
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Ce tip de mancare te defineste?
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.