Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Mancare de post rapida: 4 retete pe care nu le-ai incercat pana acum

Luni, 14.03.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Mancare de post rapida: 4 retete pe care nu le-ai incercat pana acum

Caracteristici

A inceput Postul Pastelui, asa ca e momentul sa scoti la inaintare caietul cu retete vegane. De multe dintre ele probabil ca te-ai plictisit, pentru ca le-ai tot preparat de fiecare data. Asadar, azi iti propunem sa incerci 4 retete noi de mancare de post rapida, care sunt gata in mai putin de 20 de minute!

Mancare de post rapida si delicioasa

1. Salata de orez salbatic

 Calorii  Carbohidrati  Grasimi  Grasimi saturate
 Proteine Fibre
 130  30 g  1 g  0 g  4 g  4 g

Ingrediente (4-6 portii):

- 250 g de orez salbatic fiert;

- o ceapa rosie, taiata felii subtiri;

- 30 g de stafide;

- 3 morcovi dati pe razatoare;

- sucul si coaja de la o lamaie;

- o lingura de miere.

Mod de preparare:

Amesteca stafidele si ceapa si toarna apa fierbinte peste ele. Lasa-le sa stea asa un minut, apoi scurge-le bine si amesteca-le cu morcovul si orezul incalzit. Amesteca zeama si coaja de lamaie cu mierea, adauga condimente dupa gust, apoi asezoneaza salata si serveste-o imediat. 

2. Taitei cu ciuperci picante si broccoli

 Calorii  Carbohidrati  Grasimi  Grasimi saturate
 Proteine Fibre
 624  105 g  14 g  2 g  25 g  8 g

Ingrediente (2 portii):

- 200 g de taitei fara ou;

- un cubulet de supa concentrata;

- o capatana mica de broccoli, rupta in buchetele;

- o lingura de ulei de susan;

- 250 g de ciuperci shiitake;

- un catel de usturoi, taiat fin;

- o jumatate de lingurita de fulgi de chilli;

- 4 cepe verzi (doar partea verde), taiate marunt;

- o mana de nuci caju.

Mod de preparare:

Pune cubuletul de supa concentrata intr-o cratita cu apa si lasa sa dea in fiert, apoi adauga taiteii si lasa-i sa fiarba circa 2 minute. Adauga broccoli si mai fierbe totul 2 minute. Pastreaza o cana de supa si scurge taiteii si legumele. 

Incinge o tigaie wok, adauga uleiul de susan si rumeneste la foc iute ciupercile, timp de 2 minute, pana devin aurii. Adauga usturoiul, fulgii de chilli si ceapa verde, gateste-le un minut, apoi adauga si taiteii. Toarna 3 linguri de supa concentrata peste amestec, apoi lasa ingredientele pe foc, amestecandu-le incontinuu un minut. Serveste taiteii calzi, cu nuci caju zdrobite deasupra si putin ulei de susan. 

3. Clatite chinezesti cu legume

 Calorii  Carbohidrati  Grasimi  Grasimi saturate
 Proteine Fibre
 254  37 g  7 g  1 g  7 g  4 g

Ingrediente (2 portii):

- 200 g de ciuperci, taiate felii;

- 2 linguri de sos de soia;

- o jumatate de lingurita de condiment five spice;

- o lingura de vin de orez (sau otet de orez);

- o jumatate de lingurita de ulei de susan;

- o lingurita de zahar;

- 6 foi chinezesti pentru pachetele de primavara;

-  2 cepe verzi, taiate fin;

- un castravete mediu taiat in betisoare;

- 4 linguri de sos hoisin.

Mod de preparare:

Incinge o tigaie medie si gateste ciupercile impreuna cu sosul de soia, condimentele, otetul de orez, uleiul de susan si zaharul, pana se patrund si obtii un sos destul de gros si lipicios. Incalzeste foile pentru pachetelele de primavara la microunde sau la cuptor, umple-le cu mixul realizat la tigaie si adauga castravetii deasupra, apoi infasoara-le si serveste-le cu sos hoisin.

4. Pachetele de pita umplute cu legume

 Calorii  Carbohidrati  Grasimi  Grasimi saturate
 Proteine Fibre
 470  48 g  21 g  4 g  21 g  12 g

Ingrediente (o portie):

- un dovlecel zucchini, taiat in felii foarte subtiri, pe lungime;

- 2 linguri de pasta harissa;

- 2 linguri de ulei de masline;

- 50 g de fasole rosie de la conserva;

- 2 linguri de humus;

- o ceapa verde, taiata fin;

- o lingurita de pasta tahini (de susan);

- un catel de usturoi zdrobit;

- zeama de lamaie;

- o lingura de iaurt de migdale sau caju;

- o lipie integrala mare.

Mod de preparare:

Unge feliile de dovlecel cu sos harissa si ulei de masline si asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust. Rumeneste-le pe un gratar timp de 2 minute pe fiecare parte si pune-le deoparte pe o farfurie.

Fierbe fasolea rosie timp de 2 minute, apoi scurge-o sub un jet de apa rece si amestec-o cu humusul si ceapa verde intr-un vas mic. Intr-un alt castronel, amesteca sosul tahini, usturoiul, sucul de lamaie si iaurtul.

Rumeneste lipia intr-o tigaie, pune-o pe o farfurie si da-o cu mixul de humus. Pune apoi feliile de zucchini pe lipie si toarna sosul de iaurt pe deasupra. Impacheteaza lipia in doua si serveste-o imediat.

Incearca si tu cateva retete noi de mancare de post rapida si cu aceasta ocazie vei experimenta mai mult din bucataria vegana! 

Sursa: bbcgoodfood.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016