Rețete delicioase
Înapoi la

Mancarica de ciuperci cu carne

Mancarica de ciuperci cu carne

Roxana Gheorghe

Nu stii ce sa mai gatesti si te-ai saturat de retetele clasice? Ai vrea sa incerci ceva gustos fara sa iti petreci toata ziua in bucatarie?

Noi te invitam sa imbini ciupercutele cu carnea intr-o mancarica foarte buna. Cat despre carne, poti sa folosesti orice ai in congelator.

Iata cum sa prepari aceasta mancarica:

 mancarica

Reteta 1:

 Ingrediente:

- 300 - 400 g carne
- o ceapa
- ½ kg ciuperci
- ¼ l suc de rosii
- 50 ml vin
- 25 g faina
- lamaie
- untdelemn
- marar
- patrunjel
- o foaie de dafin
- piper
- sare

Mod de preparare:

Taiem ceapa marunt si o punem la prajit cu carnea. Dupa ce carnea s-a coagulat la suprafata, adaugam ciupercile care au fost bine spalate si taiate in felii mari si jumatate de lingurita de sare. Ciupercile vor lasa multa apa, este normal. Se fierb acoperite, pana cand se inmoaie bine carnea si adaugam cate putina apa cand vedem ca aceasta scade. Daca vrem sa facem mancarica cu carne mai batrana, punem ciupercile abia dupa ce aceasta este pe jumatate fiarta. Daca fierbem in oala sub presiune, punem ciupercile dupa ce am desertat compozitia in cratita obisnuita. Ciupercile se lasa sa fiarba cat este necesar ca sa devina moi. Stati linistite, ca acestea nu se vor terciui chiar daca le lasati mai mult sa fiarba, deoarece contin multa celuloza. Intre timp, frecam faina cu sucul de rosii rece si vom pune amestecul in cratita, cand carnea si ciupercile s-au fiert. De asemenea, punem si vinul, foaia de dafin si un varf de cutit de piper. Dupa, completam cu apa sau suc de rosii  cat sa cuprinda ciupercile si carnea. Lasam sa fiarba cateva clocote (este necesar ca sa se lege sosul), apoi luam cratita de pe foc.

Daca este necesar, potrivim gustul cu sare si zeama de lamaie. La sfarsit, adaugam marar si patrunjel taiat marunt ca sa dea aroma mancarii noastre.

Reteta 2:

Aceasta reteta este creata pentru cei carora le place smantana in mancare. Astfel, in loc de suc de rosii si vin vom pune smantana. Cand toate sunt fierte, se freaca faina cu 100 ml smantana si diluam cu 100 ml de apa, se toarna peste ciuperci si amestecam. Lasam sa dea in clocot ca sa se lege sosul. Daca acesta este prea gros, mai adaugam putina apa si o lasam sa mai fiarba putin.

Dupa ce am terminat, o luam de pe foc si o acrim cu zeama sau sare de lamaie. Pentru a avea un gust foarte bun, punem o lingurita de vegeta sau sare fina. Aroma va fi data de frunzele de marar si patrunjel pe care le taiem marunt. Sa nu uitam sa punem si putin piper pentru un gust si mai aromat.

Daca ne place ca mancarea noastra sa arate bine, sa ii dam atunci si o pata de culoare. Incalzim intr-o tigaita o lingura cu untdelemn in care am pus un varf de boia dulce si pe urma o desertam peste mancare.

Atat de simplu se prepara mancarica de ciuperci cu carne!

Articolul urmator
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
Cât de atrăgător este spiritul tău?
Incepe quiz
Cât de atrăgător este spiritul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (23)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    JAY (anonim)
    7 martie 2010 12:12

    Delicios...