Rețete delicioase Înapoi la

Reteta de falafel de vara: un deliciu cu putine calorii

Miercuri, 08.07.2015
de Ioana Dinu

Vara este bine cunoscuta perioada a anului in care distractia si mancarea usoara iau locul stresului si alimentelor greoaie. Ca sa nu te plictisesti de aceleasi mancaruri si sa nu renunti la alimentele usoare doar pentru ca nu stii cum sa le mai combini, uite o reteta de falafel de vara.

Reteta de falafel de vara

Falafelul poate sa fie un aperitiv sau o masa in sine, in functie de cat de pofta iti este si cat de departe esti de nisipul plajelor. Oricum ar fi, falafelul este simplu de facut, are putine calorii si un gust delicios. Nu trebuie decat sa urmaresti instructiunile de mai jos.

  

Ingrediente falafel

- ½ kg naut,
- ½ legatura patrunjel proaspat,
- 1 ceapa potrivita sau 3 fire de praz,
- 2-3 catei de usturoi, dupa gust,
- 2 linguri de faina,
- 1 lingura rasa de coriandru macinat,
- 1 lingura rasa de chimion (macinat sau seminte, dupa preferinte),
- sare, piper, dupa gust,
- ulei pentru prajit,
- facultativ, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.

Cum prepari falafelul

1. Nautul se pune la inmuiat cu o seara inainte, in apa rece, atat cat sa-l acopere bine.

2. Daca folosesti seminte de chimion, ai grija sa le prajesti in tigaie pentru 3 minute, miscand in mod constant tigaia, apoi sa le pisezi.

3. Dupa ce ai scurs nautul bine, pune-l intr-un bol de mixer cu ceapa sau prazul si usturoiul taiate potrivit, coriandrul si chimionul macinate, patrunjelul tocat si faina. Bicarbonatul de sodiu se pune doar daca se doreste obtinerea unui falafel in intregime moale, pufos.

4. Adauga 3-4 linguri de apa si mixeaza pana ce ingredientele se transforma intr-o pasta granulata.

5. Secretul unui falafel de invidiat este sa il faci sa capete acea consistenta crocanta la exterior si moale la interior. Astfel, ingredientele nu trebuie mixate pentru prea mult timp, deoarece risti sa obtii consistenta humusului, iar aceasta pasta nu este nici pe departe falafel (a carui compozitie trebuie sa semene cu aceea a chiftelelor). Daca ai o compozitie prea crocanta, mai adauga apa, iar daca ai una prea moale, poti sa mai adaugi faina.

6. Pune sarea si piperul, dupa gust, apoi da compozitia la rece pentru aproximativ 2 ore.

Sfat: pune compozitia la prajit cand este rece, pentru a nu se desface in tigaie. Daca, totusi, se desface, mai pune-o putin la mixat.

7. La prajit, falafelul se pune sub forma unor bile mici, precum acelea de chiftelute sau perisoare. In caz ca vrei sa mananci falafelul drept masa principala, ai putea sa prajesti compozitia sub forma unor bucati mai mari.

Aceasta a fost reteta cea mai simpla pentru falafelul tau de vara. Nu-i asa ca-i usor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016