Rețete delicioase
Înapoi la

Rulada de spanac cu branza

Rulada de spanac cu branza

Redactor Alexa Galgau

Ai chef de un fel de mancare fara carne, dar care sa fie totusi consistent si, bineinteles, delicios? Atunci te invitam sa incerci o combinatie de gusturi inedita, de care te vei indragosti: dovleac si spanac. Ambele produse sunt pline de nutrimente si merg impreuna perfect, mai ales daca adaugi si branzeturile potrivite, care sa completeze gusturile si sa omogenizeze compozitia. 

Descopera cum sa prepari o rulada cu spanac, branza si dovleac, de care te vei indragosti inca din primele momente in care o gusti!

Rulada cu spanac, branza si dovleac

Pentru multi, este greu de conceput ca o mancare fara carne poate fi delicioasa si satioasa in acelasi timp. Aceasta rulada iti demonstreaza ca nu trebuie neaparat sa ai o umplutura din carne pentru a obtine un preparat exceptional. Ca sa nu mai vorbim de aspectul ei, care ar face cu ochiul chiar si celor mai exigenti critici culinari! Din fericire, nu este foarte dificil de preparat si este gata in numai 1 ora si 50 de minute. O portie are in jur de 400 de calorii si iti tine de foame ore bune, datorita branzeturilor si semintelor pe care le contine umplutura. 

Iata cum sa prepari rulada cu spanac, branza si dovleac!

 

Ingrediente (6 portii):

- 1 kg de dovleac placintar;

- ulei de masline;

- un varf de cutit de boia;

- sare de mare;

- piper negru proaspat macinat;

- 2 catei de usturoi;

- 60 gr de migdale intregi, decojite;

- 1 lingurita de seminte de in;

- 6 oua mari;

- 80 gr de parmezan;

- 60 gr de faina;

 

- 300 gr de baby spanac ;

- 100 gr de branza de capra;

- 150 gr de ricotta;

- 1 lamaie;

- 1 ardei rosu proaspat.

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius si tapeteaza o tava de 22x32 cm cu hartie de copt.

2. Taie cu grija dovleacul pe jumatate, scoate semintele si arunca-le, apoi taie totul in feliute de 3 cm. Pune dovleacul intr-o tava de copt cu un strop de ulei de masline, praful de boia si sare si piper dupa gust, amestecand totul, pentru ca gusturile sa se intrepatrunda. Arunca si cateii de usturoi in tava si pune totul la cuptor pentru 45 de minute sau o ora, verificand cu o furculita daca s-a patruns dovleacul.

3. Intre timp, pune o tigaie medie la incins si adauga migdalele, semintele de in si un strop de sare. Gateste-le timp de 3-4 minute sau pana devin aurii, apoi pune-le deoparte.

4. Scoate dovleacul din cuptor dupa timpul stabilit, fara a opri cuptorul, pentru ca il vei mai folosi. Ia miezul cu o lingura si pune-l intr-un blender, aruncand coaja. Stoarce si miezul usturoiului din coaja si adauga-l in blender, apoi mixeaza totul, pentru a crea un piure delicios. 

5. Separa galbenusurile de albusuri, folosind doua vase mari. Adauga parmezanul ras peste galbenusurile de oua, apoi adauga-le peste piureul de mai devreme. Dupa aceea, pune faina data prin sita si sare si piper dupa gust. Dupa aceea, bate albusurile spuma tare si adauga-le la compozitia de mai devreme prin miscari largi, circulare (pe verticala), astfel incat sa patrunda aer in "aluat". Toarna-l apoi in tava tapetata si lasa-l la cuptor timp de 15 minute, pana creste.

6. Intre timp, pune putin ulei de masline intr-o tigaie pe foc mediu si adauga spanacul, gatindu-l cam 2 minute, pana cand scade in volum. Lasa-l la racit, stoarce excesul de lichid si taie-l fin. 

7. Scoate rulada din tava, rasturnand-o pe o bucata de hartie de copt, dezlipind apoi hartia de deasupra (cu mare grija). Sfarama branza de capra intr-un vas, apoi adauga si ricotta, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Curata si taie ardeiul in bucatele mici, adauga-l la crema de branza si asezoneaza dupa gust. Intinde mixul acesta peste rulada, lasand circa 2 cm liberi de-a lungul muchiilor lungi. Pune deasupra cremei spanacul si o treime din migdale. 

8. Pentru a forma rulada, va trebui sa ridici un capat al aluatului si sa il rulezi cu ajutorul hartiei de copt de dedesubt. Decoreaza cu restul semintelor, apoi taie rulada in felii groase si serveste-o imediat alaturi de o salata proaspata.

Pofta buna!

Te-ai convins si tu ca o rulada cu spanac este o optiune excelenta pentru o masa sanatoasa, fara carne?

Sursa: jamieoliver.com

Articolul urmator
Salata Mimoza: rețeta originală
Salata Mimoza: rețeta originală

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.