Rețete delicioase Înapoi la

Varza rosie murata – doua retete care iti vor ajunge la suflet

Marţi, 03.11.2015
de Viorica Ghinea

O garnitura perfecta langa preparatele din carne si nu numai, varza rosie murata nu trebuie sa iti lipseasca in niciun an de pe masa. Daca inca nu te-ai decis ce reteta sa incerci pentru aceasta iarna, avem pentru tine doua propuneri care iti vor ajunge la suflet. Iata de ce ingrediente mai ai nevoie pentru a obtine cea mai buna varza rosie murata si care sunt pasii de preparare!

Varza rosie murata simpla

Ingrediente: 3 kg de varza rosie, o jumatate de litru de otet, o jumatate de litru de apa, o lingura de sare, foi de dafin, cateva boabe de mustar ori de piper (optional)

varza rosie murata

Preparare:

Dupa ce ai spalat si curatat varza de frunzele mai ofilite, toac-o fideluta, apoi adauga sare peste ea si freac-o cu mainile pana se mai inmoaie si isi lasa zeama. Dupa aceea, pune varza in borcanele alese din timp alaturi de foile de dafin si boabele de mustar ori de piper. Amesteca otetul cu apa si fierbe compozitia. Mai las-o putin sa se raceasca, apoi toarn-o peste varza din borcane. Tot ce mai trebuie sa faci este sa astupi borcanele si sa le pui in camara pana la iarna.

Varza rosie murata cu conopida

Ingrediente: o varza rosie, o conopida, o legatura de hrean, cimbru, marar, apa, otet, sare grunjoasa (la un litru de apa se pune o lingura de sare si una de otet, insa poti sa personalizezi reteta de varza rosie murata dupa gustul tau).

varza rosie murata cu conopida

Preparare:

Pentru inceput, se pregatesc legumele. Spala-le bine, apoi rupe conopida in buchetele, dupa care taie varza rosie fideluta. Dupa aceea, aranjeaza legumele pe straturi pentru un efect interesant, strecurand si hreanul taiat grosier printre ele, iar deasupra pune cimbru si marar.

Urmatorul pas il reprezinta pregatirea lichidului in care vor sta legumele. Dupa cum am scris mai sus, pune la un litru de apa o lingura de sare grunjoasa si una de otet. Tine cont ca pentru aceasta reteta vei avea nevoie de aproximativ doi litri de apa, in functie de cat de mari sunt legumele. Pune lichidul la fiert cateva minute, apoi toarna-l in borcane si inchide-le etans.

O prezenta culinara de nelipsit in sezonul rece, varza rosie murata incanta papilele gustative la fiecare masa principala, cu atat mai mult daca este servita alaturi de preparate cu care se impleteste armonios.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016