Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Nu o sa-ti vina sa crezi ce au mancat vedetele la Golden Globes 2016!

Joi, 14.01.2016
de Eugenia Dinescu

Starurile s-au pregatit de ore intregi pentru o aparitie spectaculoasa la cea de-a 73-a editie a Globurilor de Aur, insa agitatia din culise nu se rezuma doar la rochiile, machiajul si coafurile etalate pe covorul rosu.

Chef Troy N. Thompson si expertul patiser chef Thomas Henzi, maestrii bucatari ai hotelului Beverly Hilton, au gatit patru feluri de preparate pentru cina din seara evenimentului, care sa potoleasca apetitul a peste 1300 de celebritati prezente. Cu toate ca ne-am obisnuit ca preparatele haute-cuisine sa transforme o simpla farfurie intr-o opera de arta, cei doi chefi ai restaurantului Beverly Hilton le-au rezervat o surpriza starurilor: mancaruri cu aspect „rustic”, nefinisat, si ingrediente organice, sezoniere, mai putin exotice decat ne-am fi asteptat.

Starurile au inceput festinul cu o portie de „California market salad”, o salata cu influente japoneze, preparata din bok choy (varza chinezeasca) si daikon (un tip de leguma asemanatoare ridichei), baby-vinete, radacini de lotus, frunze de planta de mustar, imbracate intr-un dressing cu ghimbir.

Maestrul bucatar a dezvaluit ca nu s-a simtit deloc intimidat de perspectiva de a gati pentru atat de multe de vedete: „Este o onoare sa creez acest meniu special pentru Globurile de Aur”, a spus Thompson intr-un comunicat oficial. „Ne bucuram sa avem ocazia de a demonstra talentul chefilor nostri si a membrilor echipei culinare, care abia asteapta sa prezinte un meniu spectaculos pentru invitatii acestui eveniment prestigios din fiecare an”, se mai arata in comunicatul oficial.

„Spectaculos”  nu a fost insa primul cuvant care ne-a venit in minte la vederea felului principal servit vedetelor: cartofi dulci copti in coaja, in crusta de sare, glazurati cu porumb cremos (creamed corn) si fricassee de legume de iarna, pentru vegetarieni.

Carnivorii, in schimb, s-au putut delecta cu file marinat de vita sau pastrav, spaghetti din dovleac, capere prajite si cartofi dulci.

Desertul a fost un trio apetisant de care chiar si vedetele cu intoleranta la gluten s-au putut bucura: carmella fara faina, umpluta cu mousse de ciocolata si Grand Marnier, servita alaturi de California cake cu migdale, crema Mousseline aromatizata cu lamaie si coulis de capsuni, afine, mango si kiwi.

Nu stim cum a reactionat Leonardo DiCaprio la vederea preparatelor, dar se pare ca organizatorii au gasit echilibrul intre aportul nutritional si aromele savuroase. Tu ce parere ai despre preparatele servite nominalizatilor si castigatorilor Golden Globes?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (3)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016