Rețete delicioase
Înapoi la

Paste cu carnati si rosii, o reteta pentru serile de toamna

Paste cu carnati si rosii, o reteta pentru serile de toamna

Redactor Andreea Baluteanu

Serile tarzii de toamna ne imbie, cu racoarea si mirosul lor proaspat, la leneveala si la mese cat mai copioase, in compania prietenilor de suflet.

Ce spui de o portie aburinda si totusi atat de proaspata de paste cu carnati si rosii, inspirata de o reteta de vara propusa de celebrul Jamie Oliver? Iata cat de usor sunt de preparat!

Cum sa prepari paste cu carnati si rosii

Vei regasi in farfuria ta mirosul fresh al verii, dar si gustul suculent si deosebit al toamnei bogate. Te vei bucura de aceste minunate beneficii in timp ce iti amintesti, cu un suras atotstiutor, cat de usor si placut a fost sa prepari pastele cu carnati si rosii.



Iata de ce ai nevoie pentru 8 portii de paste cu carnati si rosii!

250g de carnati
500g paste tagliatelle
500g rosii in toate culorile
2 linguri ulei
1 ardei iute
1 ceapa
3 catei de usturoi
foi de dafin
oregano
maghiran
sare si piper dupa gust
otet balsamic
patrunjel

Inainte de a te apuca de reteta, trebuie sa stii ca rosiile, in toate culorile, constituie secretul delicios al pastelor cu carnati. Fa un drum pana la cea mai apropiata piata sau cumpara direct o caserola multicolora, le vei gasi in majoritatea supermarketurilor.

Incepe prin a taia carnatii, mai grosi sau mai subtiri, in functie de cum iti plac. Pune-i la prajit, dupa ce s-a incins uleiul si lasa-i sa se rumeneasca binisor. Insoteste-i de ceapa si cateii de usturoi maruntiti si de ardeiul iute, din care ai scos in prealabil semintele, ca sa „nu plangi lacrimi amare, de usturime". Asezoneaza-i cu condimentele, in cantitati la alegere, in functie de cat de picante iti doresti sa fie pastele tale cu carnati.

Taie jumatatea de kilogram de rosii: in doua daca ai ales cherry si in patru pentru rosiile traditionale. Adauga-le peste amestecul din tigaie si mai lasa-le aproximativ 2 minute, apoi picura un strop de otet balsamic si pastreaza-le pe foc inca 20 de minute, pentru ca aromele incredibile sa se intrepatrunda. In cazul in care compozitia scade prea tare, adauga apa.

Preincalzeste cuptorul si pune amestecul, care deja iti lasa gura apa, pentru 25 de minute, la cuptor.

Intre timp, fierbe pastele tagliatelle, in apa cu ulei si sare. Scurge pastele si combina-le cu amestecul scos de la cuptor! La final, presara un pic de patrunjel pentru un plus de savoare in pastele cu carnati!

Iti garantam ca pastele cu carnati si rosii iti vor cuceri inima si te vor face sa te lingi pe degete! Bucura-te de ele, in compania unui vin nobil si a celor dragi! Sunt ultimele urme de savoare ale verii!

Pofta buna!

Surse foto: www.johnsonville.com, www.foodiecrush.com


Articolul urmator
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.