Rețete delicioase Înapoi la

Păstrăv la cuptor, o rețetă ușoară, sănătoasă și delicioasă

Vineri, 05.08.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Păstrăv la cuptor, o rețetă ușoară, sănătoasă și delicioasă

Caracteristici

Păstrăvul este un pește foarte sănătos, cu o carne slabă și plină de nutrienți. Chiar dacă nu este la fel de ieftin ca alte tipuri de pește, el este atât de bun încât ar trebui să facem tot posibilul să îl consumăm mai des, chiar dacă nu este păstrăv sălbatic, ci crescut de oameni. Această rețetă delicioasă de păstrăv la cuptor este gata în doar 30 de minute și merge de minune cu o porție de orez sau cu legume.

Iată cum să faci cel mai bun păstrăv la cuptor!

 

Cel mai bun păstrăv la cuptor

Păstrăvul este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le putem consuma. Deși în mod normal ai crede că păstrăvul sălbatic este cel mai bun, adevărul este că păstrăvul de crescătorie este mai protejat de chimicalele care contaminează apele. Se recomandă consumul de pește cu carne albă de două ori pe săptămână. De asemenea, poți înlocui cu succes carnea albă de pui sau de curcan cu cea de pește. Cele mai bune variante de gătire a peștelui sunt la cuptor, la aburi sau la grătar și ar trebui să eviți să prăjești peștele, pentru că devine mai degrabă nesănătos. Păstrăvul are acizi grași Omegac 3, proteine și un conținut scăzut de grăsimi nesănătoase, fiind recomandat în special persoanelor care suferă de boli de inimă. 

Pentru ca rețeta să iasă cât mai gustoasă, îți recomandăm să cumperi un pește foarte proaspăt și să adaugi apă în tavă, exact ca în instrucțiuni, pentru ca acesta să nu se usuce. Este un preparat gata în numai 30 de minute, iar din aceste cantități îți ies 6 porții, fiecare având doar 373 de calorii. Află câte calorii au diferitele tipuri de pește!

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
  • 2 păstrăvi tăiați pe lungime și curățați în interior, cu cap și coadă;
  • 1/4 linguriță de mărar uscat;
  • 1/4 linguriță de cimbru uscat;
  • sare și piper după gust;
  • o ceapă medie tăiată feliuțe;
  • câteva felii de lămâie;
  • două cubulețe de unt;
  • apă caldă.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și unge cu grăsime o tavă de 22x33 cm (cu unt sau cu ulei de măsline).

  2. Pune păstrăvul pe o hârtie de copt și unge-l cu uleiul de măsline, apoi freacă-l în exterior și în interior cu sare, piper și ierburi aromatice. Taie ceapa felii subțiri și pune-le în interiorul peștelui, apoi adaugă feliile de lămâie și câte un cubuleț de unt în fiecare păstrăv.

  3. Pune păstrăvul la cuptor. În mod normal, al trebui să îl ții la temperatura respectivă doar vreo 20 de minute, dar depinde și de tipul de cuptor, așa că nu uita să verifici peștele în interior ca să vezi dacă este bine pătruns. La fiecare 10 minute, adaugă câte o lingură de apă caldă peste pește, pentru ca acesta să nu se usuce, ci să fie zemos și gustos.

Păstrăvul la cuptor este atât de simplu de făcut, dar partea cea mai bună este că e foarte sănătos, fiind o opțiune dietetică pentru prânz sau cină.

Iată și cum să faci cel mai bun somon la grătar!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016