Rețete delicioase
Înapoi la

O pizza caliente: Pizza Mexicana

O pizza caliente: Pizza Mexicana

Ana Maria Stroe

Astazi vom continua seria de sortimente de pizza pe care le poti prepara si tu in bucataria ta! Avantajul acestui lucru este ca, de fiecare data, vei primi exact ce ai "comandat" fara a mai avea surprize ca pizza ta nu este pe placul tau. De aceea este mai bine sa iti pregatesti pizza chiar la tine acasa. Iar de aceasta data, vom "comanda" Pizza Mexicana.

Aroma Americii Latine: Pizza Mexicana

Ingredientele pentru blat nu se vor schimba. Aici totul depinde de preferintele tale in ceea ce priveste blatul. Noi insa vom prepara un blat pufos pentru Pizza Mexicana.

Blatul:
- 350 gr faina
- 200 ml apa
- 50 gr unt
- 4 oua
- sare

Pizza Mexicana

Ia o cratita pe care o vei pune pe foc si vei topi untul in ea. Adauga sarea si apa si las-o sa fiarba. Da cratita la o parte de pe foc si adauga faina treptat pana cand epuizezi toata cantitatea. Amesteca aluatul cat de bine poti si apoi adauga ouale. Continua sa amesteci pana cand obtii o coca moale.

Incepi apoi si framanta coca pana cand incepe sa se dezlipeasca de pe degete. Si, cum am spus ca vrem sa avem un blat pufos, nu trebuie sa uitam cea mai importanta parte: coca va sta in frigider aproximativ doua ore. Este un amanunt foarte important atunci cand preparam blat de pizza. Acest proces va face ca blatul tau sa fie unul pufos si fraged.

Pizza Mexicana - un deliciu picant

Bineinteles ca diferenta va veni din partea toppingului. Pentru el vei avea nevoie de:
- salam picant
- parmezan
- sos tabasco
- rosii
- ardei iute
- porumb
- masline
- ketchup

Dupa cum vezi, trebuie sa fii un fan al mancarurilor picante pentru a te imprieteni cu acest tip de pizza. Asadar, dupa ce ai intins foaia, intinde ketchup pe intreaga suprafata, apoi pune ingredientele penru topping. Ai foarte mare grija cat de mult ardei iute pui pe Pizza Mexicana, pentru ca este posibil sa ai surpriza ca nu o mai poti manca. Dupa ce ai pus salamul, parmezanul ras, rosiile, porumbul, maslinele si ai scapat si ceva sos tabasco, Pizza Mexicana va intra la cuptor pana cand blatul este putin rumen iar parmezanul s-a topit.

Pizza Mexicana

Gata. Acum ia langa tine o bautura rece, de preferat fara acid si bucura-te de propria ta Pizza Mexicana. De ce sa astepti cateva ore pentru a degusta un deliciu latino-american? Porneste chiar tu intr-o aventura "caliente". 

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Godfather Cocktail – un cocktail alcoolic si o petrecere de retinut 

Pentru a pune petrecerea pe picioare: Grasshopper Cocktail 

Friptura de vanat cu ciuperci si sos de vin

Articolul urmator
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (64)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    marian (anonim)
    15 iunie 2013 08:08

    e pe primul loc in preferintele mele

    alexandra (anonim)
    26 iulie 2012 13:01

    comandata si apoi pozata,jalnic:)