Rețete delicioase
Înapoi la

Pui în aluat cu unt, cea mai bună rețetă de la soacra mea

Pui în aluat cu unt, cea mai bună rețetă de la soacra mea

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Fierbere
Pui în aluat cu unt, cea mai bună rețetă de la soacra mea

Caracteristici

Puiul rămâne una dintre primele noastre opțiuni când vine vorba despre preparate rapide și gustoase, iar rețetele care se transmit în familie, din generație în generație, sunt cele mai bune. Chiar dacă soacrele nu sunt întotdeauna aliatele noastre, uneori ne pot fi ca niște adevărate mame. Uneori ne ceartă, alteori ne îndrăgesc și ne răsfață, iar alteori ne ajută cu tot felul de treburi prin casă. Dacă ne dau și rețete delicioase pe care să le încercăm, cu atât mai bine!

Rețeta de pui în aluat va deveni un deliciu tradițional în familia ta, iar tu o vei putea da, la rândul tău, mai departe copiilor tăi sau când vei fi și tu soacră!

Cel mai bun pui în aluat

Puiul în aluat nu este un preparat dietetic, dar este un răsfăț de la care nu ar trebui să te abții, mai ales în zilele friguroase de iarnă. Se face în puțin peste o oră, conține o mulțime de legume pline de nutrienți, iar puiul și fiertura de pui sunt două dintre cele mai bune leacuri naturiste pentru răceală, datorită conținutului de niacină. O porție din acest deliciu are 341 de calorii și o mulțime de beneficii pentru sănătate, așa că prepară-l cu prima ocazie!

Ingrediente:

  • 2 litri de apă;
  • 2 piepți de pui fără piele;
  • condimente după gust;
  • 3 cartofi;
  • 3 morcovi;
  • o legătură de frunze de țelină;
  • 1 ceapă;
  • 2 cubulețe de supă concentrată;
  • 2 frunze de dafin;
  • 2 linguri de amidon de porumb;
  • 3 linguri de apă;
  • 2 linguri de unt;
  • 1 linguriță de pudră de usturoi;
  • 1/2 linguriță de pudră de ceapă;
  • 1/2 linguriță de pătrunjel uscat.

Ingrediente pentru aluat:

  • 240 g făină;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 100 g unt;
  • 180 ml lapte.

Mod de preparare:

  1. Cu o zi înainte să faci puiul sau măcar cu câteva ore înainte, trebuie să faci aluatul delicios pe care îl vei pune deasupra preparatului și care se va îmbiba cu minunatul sos al puiului. Cerne într-un vas mare făina, praful de copt și sarea, apoi taie untul în cubulețe și adaugă-l peste ingredientele uscate până obții o compoziție sfărâmicioasă.

  2. Toarnă laptele peste aluat și amestecă bine cu o furculiță, până obții un aluat moale și umed, dar care se dezlipește de pereții vasului. Mai ajustează cantitățile dacă nu are această consistență. Întinde aluatul pe o suprafață dată cu făină, astfel încât să aibă 1 cm grosime, apoi taie forme rotunde cu un decupator sau cu gura unui pahar. Pune bucățile de aluat la frigider - dacă le folosești reci, vor deveni mai fragede la coacere.

  3. Pentru a face puiul, toarnă apă într-o cratiță și pune-o pe foc mediu, ca să dea în clocot. Între timp, sărează și piperează puiul, iar când apa fierbe, pune-l în aceasta. Dă focul mai mic și lasă puiul să fiarbă înăbușit până nu mai este roz înăuntru, circa 20 de minute. Ia spuma de la suprafața apei și arunc-o pe măsură ce se formează. Scoate puiul din apă și pune-l pe un tocător, apoi taie-l cubulețe.

  4. Pune cartofii, morcovii, țelina, ceapa, frunzele de dafin și cubulețele de supă concentrată în apă și lasă-le să fiarbă până toate legumele sunt pătrunse și s-au înmuiat. Dacă le lași mai mult, preparatul va ieși mai concentrat. În total, ar trebui să stea cel puțin 25-30 de minute. Pune puiul înapoi în supă și mai las-o să fiarbă o vreme, ca să se îmbine gusturile.

  5. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Amestecă amidonul cu cele trei linguri de apă până se omogenizează, apoi adaugă-l în supa care fierbe înăbușit și amestecă încontinuu până începe să se îngroașe (1-2 minute).

  6. Toarnă supa într-o tavă de ceramică de 23x23 cm. Scoate aluatul de la frigider și pune bucățile decupate deasupra preparatului tău. Topește untul într-un castronel mic și amestecă-l cu pudra de usturoi, cu cea de ceapă și cu pătrunjelul uscat, apoi întinde acest amestec pe suprafața aluatului, cu ajutorul unei pensule. Lasă preparatul la cuptor între 10 și 15 minute, până aluatul crește și devine auriu sau rumenit. Servește imediat!

Puiul în aluat este o mâncare foarte gustoasă, care îmbină perfect aroma legumelor din supă cu cea a puiului bine pătruns și a aluatului pufos și gustos de deasupra!

Îți plac rețetele inedite cu pui? Atunci încearcă Stroganoff-ul de pui și puiul acordeon!

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.