Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Pui în lapte după rețeta lui Jamie Oliver

Luni, 06.06.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Pui în lapte după rețeta lui Jamie Oliver

Caracteristici

Jamie Oliver este unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume, nu doar pentru talentul său în arta culinară, ci și pentru eforturile lui de a promova un stil de viață sănătos, mai ales pentru cei mici. Deși este un adevărat maestru, ceea ce ne place la Jamie este faptul că mizează pe simplitate în rețetele sale. Ele sunt deseori ușor de făcut, chiar dacă nu ai experiență vastă în bucătărie. Cât despre gustul preparatelor lui... te lăsăm pe tine să le descoperi savoarea, dacă nu le-ai încercat până acum!

Astăzi te învățăm să faci un preparat minunat pentru cină sau prânz, după rețeta lui Jamie Oliver: pui în lapte!

Pui în lapte: un deliciu fraged și gustos

Puiul in lapte este bogat în proteine, dar are foarte puține calorii. Te sfătuim să mănânci puiul alături de o salată bogată, pentru a nu depăși caloriile recomandate la o masă. Totodată, această rețetă este foarte bună și pentru persoanele care fac multă mișcare și au nevoie de alimente care să ajute la refacerea masei musculare.

Valori nutriționale:

Calorii: 444

Grăsimi: 30 g, din care 8.3 g grăsimi saturate

Proteine: 35 g

Carbohidrați: 5.9 g

Zaharuri: 4.4 g

Ingrediente:

  • un pui întreg, de un kilogram și jumătate (îți recomandăm să folosești un pui de țară, pentru un preparat cât mai sănătos);
  • sare și piper după gust;
  • ulei de măsline;
  • o jumătate de băț de scorțișoară;
  • o mână de salvie;
  • coaja de la două lămâi;
  • 10 căței de usturoi, necurățați de coajă;
  • 600 ml lapte.

 

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius și ia un vas termorezistent în care să pui puiul (în care să stea destul de „înghesuit”). Asezonează puiul după gust și prăjește-l în ulei, pe toate părțile, pentru a căpăta o culoare uniformă, aurie. 

2. Scoate puiul din cuptor, pune-l într-o tavă și aruncă uleiul, însă fără a curăța vasul respectiv. Astfel, gustul intens de pui prăjit va aroma sosul de lapte și îi va da un gust absolut divin.

3. Pune puiul înapoi în vasul în care l-ai prăjit, adaugă restul ingredientelor și lasă-l să se facă la cuptor timp de o oră și jumătate. Din când în când, deschide cuptorul și toarnă sos din vas peste pui, cu ajutorul unei linguri. Astfel, puiul nu se usucă, ci devine foarte fraged. Coaja de lămâie va da o consistența specială sosului, fără a afecta gustul.

4. După ce trece timpul de gătire, scoate puiul și servește-l imediat. Merge de minune cu salată de spanac proaspăt sau cu această rețetă delicioasă de salată de dovlecei cruzi, cu usturoi și sos citronette!

Încearcă și tu această rețetă de pui în lapte și te vei convinge că rețetele lui Jamie Oliver sunt fără cusur!

Iată o altă rețetă minunată cu pui: piept de pui cu ciuperci în oțet balsamic!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016