Rețete delicioase
Înapoi la

Pui la ceaun cu usturoi, mâncare bună ca la mama acasă

Pui la ceaun cu usturoi, mâncare bună ca la mama acasă

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la ceaun
Pui la ceaun cu usturoi, mâncare bună ca la mama acasă

Caracteristici

Carnea de pui este preferata multora, pentru că nu este doar gustoasă, ci și dietetică. Cele mai bune rețete cu pui sunt cele preparate pe îndelete, iar dacă ai un ceaun de fontă în casă, poți face un preparat absolut delicios, care te va face să te lingi pe degete: pui la ceaun cu usturoi. Acest fel de mâncare ca la mama acasă este plin de nutrienți și îți garantăm că te vei îndrăgosti de el!

Pui la ceaun cu usturoi

Puiul la ceaun are un sos consistent și gustos, iar o porție are numai 200 de calorii, deci este un fel de mâncare foarte potrivit și pentru cei care țin dietă. Pieptul de pui se va face în sos de tomate și supă de pui și va prinde o aromă perfectă, completată de usturoiul zdrobit, adăugat cu generozitate peste carne. Din această rețetă ies patru porții de pui la ceaun!

Ingrediente:

  • 180 ml supă de pui (dacă nu ai, folosește un cubuleț de supă concentrată la o cană cu apă fierbinte);
  • 1 lingură și jumătate de pastă de tomate;
  • sare și piper după gust;
  • 1/2 linguriță de oregano uscat;
  • 4 căței de usturoi zdrobiți + câțiva căței întregi;
  • 2 bucăți de piept de pui, tăiate în jumătăți;
  • 3 linguri de pesmet;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 150 g ciuperci proaspete, feliate.

Mod de preparare:

  1. Combină într-un castron sosul de tomate, supa de pui, piperul, sarea, oregano și usturoiul zdrobit, amestecă bine și pune deoparte castronul.

  2. Ia bucățile de piept de pui și dă-le prin pesmet, apoi încinge uleiul în ceaun și pune puiul în acesta, sotându-l pe fiecare parte câteva minute, până se rumenește ușor.

  3. Adaugă peste pui amestecul de mai devreme și ciupercile, lasă-le să dea în fiert, apoi dă focul mic și mai lasă-le să fiarbă înnăbușit până sosul scade mult și puiul este pătruns (dacă îl tai, nu mai are deloc porțiuni roz înăuntru). Pune și câțiva căței de usturoi întregi în ceaun, să se facă odată cu mâncarea: nu doar că aromează preparatul, dar sunt și foarte gustoși.

  4. Scoate puiul și acoperă-l cu ceva, iar dacă vrei ca sosul să fie și mai gros, mai lasă-l în ceaun 5 minute la fiert. Presară pătrunjel proaspăt peste pui înainte de a-l servi.

Dacă vrei un fel de mâncare mai consistent, adaugă și cartofi tăiați cubulețe. Poți să fierbi cartofii înainte de a-i pune în ceaun, ca să fii sigură că sunt pătrunși cum trebuie după ce puiul e gata.

Dacă prepari pui la ceaun, te vei îndrăgosti de gustul minunat al cărnii pătrunse și îmbibate în toate acele ingrediente delicioase. 

Descoperă și câte calorii sunt în pieptul de pui în funcție de modul de preparare!

Articolul urmator
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Ce tip de mancare te defineste?
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.