Rețete delicioase
Înapoi la

Pui la cuptor în stil italian

Pui la cuptor în stil italian

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Pui la cuptor în stil italian

Caracteristici

Atunci când intrăm în sezonul rece, simțim nevoia tot mai mult de preparate consistente, din carne, care să ne stăvilească apetitul sporit de vremea răcoroasă de afară. Rețetele cu pui sunt printre preferatele noastre, mai ales pentru că se fac foarte repede. O astfel de rețetă este cea de pui la cuptor în stil italian, a cărui aromă intensă se împletește perfect cu cea a ardeiului și a măslinelor.

Încearcă și tu această rețetă mediteraneeană care te va face să te lingi pe degete!

Pui la cuptor în stil italian

Puiul la cuptor cu legume, în stil italian, este un fel de mâncare foarte consistent, la care nu mai ai nevoie de altă garnitură. În mai puțin de 2 ore poți să pui pe masă un deliciu în care prospețimea ardeilor se împletește cu frăgezimea cărnii. Din această rețetă ies 4-6 porții de pui la cuptor.

Ingrediente:

  • un pui întreg, de 1.5 kg, preferabil de țară;
  • 1 lămâie tăiată în jumătate;
  • 4 fire de rozmarin proaspăt;
  • 3 bucăți de praz, spălate și tăiate în bucățele;
  • 2 ardei roșii;
  • 1 ardei portocaliu;
  • 1 ardei galben;
  • 100 g măsline negre (fără sâmburi);
  • 4 linguri de ulei de măsline;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius, spală puiul, scoate-i măruntaiele și pune-l într-o tavă de copt. Taie lămâia în jumătate și pune-o în interiorul puiului, alături de câteva fire de rozmarin.

  2. Spală prazul și taie fiecare bucată în 3, apoi în jumătăți, pe lungime, și adaugă-l în tavă, lângă pui. Înlătură semințele și codițele ardeilor, apoi taie-i pe toți în fâșii și adaugă-i și pe ei în tigaie.

  3. Împrăștie măslinele prin tavă, apoi toarnă uleiul de măsline peste toate ingredientele și condimentează preparatul după gust. Folosind mâinile sau două linguri mari, amestecă legumele din tavă, pentru a le acoperi cu ulei pe toate părțile.

  4. Freacă suprafața puiului cu puțină sare, apoi lasă-l la cuptor cam o oră și jumătate, până carnea este pătrunsă. Timpul poate să varieze în funcție de tipul de cuptor pe care îl ai, așa că verifică-l înainte de a-l scoate. Înfige cuțitul în cea mai groasă parte a puiului: ar trebui să pătrundă ușor și să iasă „sucul” din carne atunci când o străpungi. Legumele trebuie să fie ușor rumenite.

  5. Scoate puiul din tavă și pune-l pe un platou de lemn, lasă-l să se răcească circa 10 minute, iar legumele lasă-le în tavă, în cuptor, cât timp acesta se răcește (astfel le menții calde până la servire).

  6. Taie puiul în bucăți măricele și pune-le pe un platou încălzit, iar legumele pune-le pe un alt platou. Stropește bucățile de pui cu sosul din tavă (este atât de bun, încât este păcat să îl risipești).

Puiul la cuptor este un preparat ideal pentru mesele de sărbători și te încurajăm să îl prepari cu prima ocazie!

Iată cum să faci și un jambon la cuptor delicios! Ai vegetarieni în familie? Pregătește-le conopidă la cuptor, un deliciu care înlocuiește friptura!

Articolul urmator
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.