Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Quiche cu legume: o reteta frantuzeasca delicioasa si usor de preparat

Marţi, 19.01.2016
de Nicoleta Soare

Quiche Lorraine este o tarta avandu-si originile in Franta, care are la baza un aluat fraged, acoperit cu bucatele de legume, carne, branza, iar la final trebuie legata cu ou, lapte si smantana si asezonata dupa bunul plac.

Aceasta reteta frantuzeasca de quiche cu legume permite o variatiune de combinatii, care se adapteaza in functie de gusturi, anotimp sau regiune.  

  

Reteta frantuzeasca de quiche cu legume 

Pentru 8 portii de quiche cu legume ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru Aluat:

- 200 grame de faina;
- 80 grame de unt;
- un varf de cutit de sare;
- jumatate de lingurita de zahar;
- 5 linguri de apa rece.

Pentru compozitie:

- un ardei gras rosu;
- 4 ciuperci mari;
- cateva fire de ceapa verde;
- cateva frunze de patrunjel;
- 2 linguri de mazare (congelata sau la borcan);
- 100 grame de cascaval;
- 3 oua;
- 2 linguri de smantana;
- sare si piper.


Mod de preparare:

Pentru un aluat perfect, secretul este sa folosesti ingrediente cat mai reci, asa ca tine untul la congelator pentru 15 minute inainte de a-l utiliza. Intre timp pune faina, sarea si zaharul intr-un bol si amesteca-le. 

Trucuri pentru prepararea aluatului de quiche cu legume

1. Pentru a obtine un aluat fraged, faina trebuie cernuta, iar pentru a se obtine o crestere uniforma, atunci cand este necesar, cerne faina impreuna cu praful de copt.

2. Pentru ca aluatul fraged sa se intinda usor si sa nu se lipeasca de sucitor, iti recomandam ca dupa framantare sa lasi aluatul o zi la frigider. Daca te grabesti, il poti lasa doar 30 minute la congelator.

3. Aluatul nu trebuie introdus imediat la cuptor, ci trebuie sa-l lasi o perioada la temperatura camerei, astfel incat untul folosit sa intre bine in faina.

4. Aluaturile nu trebuie framantate foarte mult deoarece se vor intari prea tare la coacere.  

Adauga untul taiat in cubulete si lingurile de apa, apoi framanta ingredientele pana cand obtii un aluat moale. Intinde aluatul cu un sucitor si pune-l intr-o tava unsa cu unt. Inteapa-l din loc in loc cu o furculita, ca sa nu creasca prea mult cat timp este la cuptor.

Pregateste compozitia:

Spala si toaca marunt ardeiul, ciupercile, ceapa verde si patrunjelul. Daca ai mazare congelata, las-o 20 minute la dezghetat; daca e din conserva, spal-o sub un jet de apa rece, apoi o poti adauga la restul ingredientelor pentru umplutura.

Da pe razatoare cascavalul si amesteca-l cu ouale batute si cele 2 linguri de smantana.

Amesteca apoi legumele tocate cu compozitia de mai sus, pune sare si piper dupa gust si rastoarna peste aluatul din tava.

Pune tava in cuptor, la 180 de grade, pentru 40 minute. Scoate tava din cuptor si da voie acestui quiche cu legume sa se odihneasca pentru 10-15 minute. Apoi serveste cu pofta!  

Incearca si reteta de Quiche cu spanac   

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016