Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta pentru aromatul piure de telina

Reteta pentru aromatul piure de telina

Andreea Gluh, redactor

Telina este o radacinoasa care are numeroase beneficii asupra organismului, dar si un gust specific, aromat. Daca pana acum o consumai sub forma de salata sau in amestec cu alte legume, in ciorba, noi iti vom dezvalui, astazi, o reteta noua. Este vorba despre deliciosul piure de telina, care poate deveni o garnitura minunata pentru o friptura la gratar.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a-l pregati!

Beneficiile consumului de telina

Telina este o leguma-minune, care contine substante ce impiedica formarea celulelor canceroase si care contribuie la normalizarea tensiunii arteriale. Pe langa aceste proprietati, radacinoasa aromata este bogata si in complexul de vitamine B, in vitamina C, in acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu si acid folic.

Pe lista afectiunilor pe care telina le amelioreaza trebuie sa adaugi si hipercolesterolemia, problemele de tranzit intestinal, disfunctiile renale, insomnia si dezechilibrele hormonale.

Telina poate fi consumata ca atare, in salate , sub forma de suc sau gatita. Indiferent de modalitatea aleasa, ea nu isi va pierde din proprietati, dovedindu-ne, inca o data, ca este o adevarata minune a naturii.

Cum prepari piureul de telina

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 35 minute
Timp total: 50 minute
Metoda de preparare: fierbere
Dificultatea retetei: scazuta 

Pentru a pregati piureul de telina, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1 kilogram de telina;

- 100 de mililitri de lapte;

- 40 de grame de unt;

- sare si piper dupa gust.


Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Pune pe foc o oala cu apa si adauga o lingurita de sare. In timp ce aceasta fierbe, curata telina si toac-o in bucatele nu mai mari de jumatate de centimetru. Cand apa a dat in clocot, pune telina la fiert pentru aproximativ 30 de minute, pana cand se inmoaie. Apoi, strecoara lichidul si pune din nou bucatile de telina pe foc pentru 2-3 minute, de data aceasta fara lichid, pentru a se evapora excesul de apa din ele. Dupa aceea, ia-le de pe aragaz, adauga laptele si untul, pasand incontinuu, pana cand amestecul se omogenizeaza. Condimenteaza piureul de telina astfel obtinut dupa gust, cu sare si piper.

Pofta buna!

 

Piureul de telina este un preparat care trebuie sa faca parte din meniul tau, indiferent de anotimp. Bucura-te de gustul lui deosebit, dar si de beneficiile pe care aceasta radacinoasa le are pentru sanatatea ta.

Articolul urmator
Salata Mimoza: rețeta originală
Salata Mimoza: rețeta originală
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (39)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.