Rețete delicioase
Înapoi la

Salata de fructe de mare: un deliciu exotic

Salata de fructe de mare: un deliciu exotic

Andreea Gluh, redactor

Salata de varza acra este utila pentru refacerea florei intestinale, cea de fructe contribuie la cresterea imunitatii organismului, gratie continutului ridicat de vitamine, iar salata de fructe de mare are efecte benefice pentru memorie si poate fi un excelent afrodisiac. Astazi, iti vom spune cum sa o prepari pe aceasta din urma, pentru a te bucura nu numai de avantajele consumului ei, ci si de gustul sau deosebit.

Iata cea mai buna reteta de fructe de mare, pe care trebuie sa o prepari si tu! 

Cea mai buna reteta pentru salata de fructe de mare

Timp de pregatire: 35 minute
Timp de gatire: 10 minute
Timp total: 45 minute
Metoda de preparare: fierbere
Dificultatea retetei: scazuta 

Fructele de mare contin o multime de minerale (zinc, seleniu, iod, cupru, mangan, fier, fosfor, calciu), vitamine (B6 si K) precum si acizi Omega 3, a caror contributie in ceea ce priveste reglarea nivelului de colesterol din sange este binecunoscuta. Nu trebuie sa uitam stridiile sunt un adevarat afrodisiac, asa ca ele nu trebuie sa lipseasca din meniul unei cine romantice.

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara o salata de fructe delicioasa sunt urmatoarele:

- 3 apio (o tulpina taiata in bucati mai mari si doua tocate marunt);

- 3 catei de usturoi (unul dintre ei trebuie tocat, iar ceilalti doi, zdrobiti);

- sucul de la o lamaie;

- 230 gr de morcovi baby, taiati pe jumatate in lungime;

- 340 gr de creveti decorticati;

- 220 gr de scoici de mare;

- 1 avocado mic, curatat;

- 2 salate Romain;

- o lingura de capere conservate si o lingura din zeama in care au stat acestea;

- 500 gr de crutoane;

- o lingura de maioneza light;

- sare si piper dupa gust.

Modalitatea de preparare a acestei retete este urmatoarea: 

Pune tulpina de apio taiata in bucati mai mari, usturoiul pisat, jumatate din cantitatea de suc de lamaie, 2 litri de apa si sare si piper intr-o tigaie. Acopera vasul cu un capac si lasa totul pe foc, pana cand da in fiert. Acum este momentul sa morcovii baby, dupa care trebuie sa mai pui mixul la fiert pentru inca 2 minute. Adauga crevetii si lasa totul pe foc pentru inca 4 minute, pana cand acestia devin opaci. Cand timpul a trecut, transfera morcovii si crevetii intr-un alt vas, pentru a-i pune sub un jet de apa rece, iar in lichidul ramas in tigaie pune scoicile de mare si lasa-le sa fiarba vreme de 2 minute, pana cand devin si ele opace. Dupa aceea, procedeaza la fel ca in cazul crevetilor si al morcovilor, adica transfera-le intr-un alt vas si raceste-le sub un jet de apa rece.

Din lichidul ramas in tigaie, pastreaza cca 80 de ml intr-un recipient si lasa-l sa se raceasca. In acest timp, intr-un bol, amesteca jumatate din avocado cu tulpinile de apio tocate marunt, cu salata Romain, caperele si crutoanele. La final, adauga crevetii, scoicile si morcovii.

Folosind un blender, transforma cealalta jumatate de avocado intr-un piure, insa nu inainte de a adauga zeama ramasa de la fructele de mare si legumele fierte anterior precum si sucul de lamaie, lingura de lichid in care au fost conservate caperele, catelul de usturoi tocat, maioneza si sare si piper dupa gust. Pune tot acest mix peste salata preparata in prealabil si mai condimenteaza amestecul putin, daca simti nevoia.

Pofta buna!

Incearca si tu aceasta delicioasa salata de fructe de mare si cu siguranta nu vei regreta alegerea facuta!

Sursa: foodnetwork.com

Articolul urmator
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Care este cel mai mare defect al tau?
Incepe quiz
Care este cel mai mare defect al tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.