Rețete delicioase
Înapoi la

5 rețete de marinată pentru porc!

5 rețete de marinată pentru porc!

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
5 rețete de marinată pentru porc!

Caracteristici

Nu mai e mult și se termină postul Paștelui, ceea ce înseamnă că ne vom putea bucura din nou de cele mai delicioase preparate din carne, dar mai ales de carnea de porc, care este în topul preferințelor românilor. Pentru a realiza preparate delicioase, trebuie neapărat să știi câteva rețete de marinată pentru porc. Aceasta are rolul de a frăgezi carnea și de a-i conferi o aromă minunată. Iată câteva rețete pe care trebuie să le încerci!

Marinată pentru porc: 5 rețete delicioase

O marinată de porc delicioasă trebuie să conțină ingrediente care frăgezesc carnea (oțet, lămâie, produse acide), dar și ierburi aromatice sau condimente care îi accentuează gustul și îi conferă o aromă aparte.

Marinată pentru cotlet de porc

Ingrediente:

  • 120 ml de sos de soia;
  • 60 ml de vodcă;
  • 30 g de zahăr brun;
  • 15 ml de sos de chili;
  • un cățel de usturoi zdrobit;
  • 5 g de ghimbir dat pe răzătoare.

Mod de preparare: amestecă toate ingredientele până obții o compoziție omogenă. Această cantitate ajunge pentru 6-8 cotlete de porc, iar timpul de marinare este de 4-12 ore. După preparare, marinata rezistă cam cinci zile în frigider.

Marinată pentru coaste de porc

Ingrediente:

  • 240 ml de oțet din cidru de mere;
  • 240 ml de apă;
  • o linguriță de mix de condimente pentru carne de porc;
  • 2 linguri de sirop de porumb.

Mod de preparare: amestecă toate ingredientele până obții o compoziție omogenă. Pune coastele de porc în marinată și lasă-le peste noapte, apoi prepară-le la grătar sau la cuptor. Această marinată pentru porc frăgezește carnea și îi dă o aromă subtilă, dar delicioasă.

Marinată pentru mușchi de porc

 Ingrediente:

  • 120 ml de ulei de arahide;
  • 80 ml de sos de soia;
  • 60 ml de oțet balsamic;
  • 30 ml de sos Worchestershire;
  • o linguriță de pudră de usturoi;
  • 5 g de piper negru;
  • o lingură de pătrunjel uscat.

Mod de preparare: amestecă toate ingredientele într-un vas de sticlă mediu sau într-o pungă de plastic. Pune bucățile de mușchi de porc în pungi sigilabile și adaugă marinata. Amestecă bine conținutul și lasă carnea la frigider cel puțin patru ore înainte de preparare. Carnea de porc în marinată poate fi ținută și la congelator, putând fi folosită în decurs de trei luni, cu condiția să scoți tot aerul din pungă înainte de a o depozita.

Marinată cu oțet și muștar pentru orice parte a porcului

Ingrediente:

  • 80 g de muștar Dijon;
  • 60 ml de ulei de măsline;
  • 60 ml de oțet alb;
  • 15 g de salvie uscată;
  • 15 g de frunze de dafin;
  • un cățel de usturoi zdrobit;
  • o linguriță de sare;
  • o jumătate de linguriță de piper.

Mod de preparare: amestecă muștarul și oțetul, apoi adaugă ierburile, usturoiul și condimentele. Folosind un tel de mână, amestecă ușor în compoziție în timp ce adaugi treptat uleiul. Se va crea astfel o emulsie în care vei pune bucățile de porc, pe care le vei lăsa peste noapte în frigider, pentru a se frăgezi.

Marinată pentru porc exotică (jamaicană)

Ingrediente:

  • o ceapă medie, tăiată fin;
  • 100 g de ceapă verde, tăiată fin;
  • un ardei iute roșu, tăiat feliuțe mici;
  • 50 ml de sos de soia;
  • 15 ml de ulei;
  • 20 ml de oțet alb;
  • 2 lingurițe de cimbru uscat;
  • o linguriță de zahăr;
  • o linguriță de sare;
  • o linguriță de ienibahar;
  • o linguriță de piper negru;
  • o jumătate de linguriță de nucșoară;
  • o jumătate de linguriță de scorțisoară;
  • puțin sos iute (opțional).

Mod de preparare: combină toate ingredientele într-un blender și pune bucățile de carne de porc în marinata rezultată. Lasă carnea la marinat între 2 și 8 ore (sau, și mai bine, peste noapte).

Încearcă și tu aceste rețete de marinată pentru porc

Pune în aplicare unul dintre aceste tipuri de marinată într-una dintre următoarele rețete: gulaș de porc sau file de porc cu pere și varză roșie!

Articolul urmator
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.