Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Ștrudel cu spanac, cea mai bună gustare

Marţi, 15.11.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Ștrudel cu spanac, cea mai bună gustare

Caracteristici

Ștrudelul este un preparat de origine austriacă, iar varianta pe care ți-o vom prezenta mai jos este o rețetă grecească reinterpretată, care te va face să te lingi pe degete. Știm cu toții cât de bun e ștrudelul cu mere, un preparat tradițional în Austria, însă de ce să nu încerci și unul care poate fi servit ca gustare sau ca aperitiv? Combinația dintre spanac și brânză feta este una de care nu te poți plictisi și pe care îți vei dori să o folosești în cât mai multe delicii culinare.

Află, așadar, cum să faci un ștrudel cu spanac minunat, gata în doar 50 de minute!

Cel mai bun ștrudel cu spanac

Ștrudelul cu spanac este un preparat dietetic, dar incredibil de bun la gust. De aceea, îl poți lua la pachet pentru a-l savura atunci când simți că începe să îți fie foame, dar este perfect și de pus pe masă când ai pe cineva în vizită sau pur și simplu când vrei să îți surprinzi familia cu ceva bun. Din această rețetă ies cam 4 porții de ștrudel, așa că poți dubla cantitățile dacă trebuie să servești mai multe persoane.

Ingrediente:

  • 600 g frunze de spanac înghețate;
  • o foaie de 270 g de aluat pentru pateuri, dezghețat, dar păstrat la frigider;
  • 1 ou bătut;
  • 1 ceapă mică;
  • 2 căței de usturoi;
  • 200 g de brânză feta;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • 1 linguriță de mărar proaspăt tocat;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și dezgheață spanacul la microunde conform indicațiilor de pe pachet. Dacă preferi, poți să îl pui să scadă puțin într-o tigaie.

  2. În timp ce se răcește spanacul dezghețat, taie cât mai mărunt ceapa și usturoiul, apoi încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare, pe foc mediu. Prăjește ceapa și usturoiul în acest ulei până devin translucide, apoi ia-le de pe foc.

  3. Stoarce cu mâinile excesul de apă din spanac și adaugă-l în tigaie, peste ceapă și usturoi, amestecând pentru a îmbina gusturile. Condimentează cu sare și piper, apoi presară deasupra cubulețele de brânză feta (dacă preferi, poți să o dai și pe răzătoare) și adaugă jumătate din oul bătut, amestecând totul bine.

  4. Pune hârtie de copt în tava cuptorului, apoi desfă foaia de foietaj pe hârtia de copt, pe lățime. Este important ca aceasta să fie rece, pentru că devine lipicioasă și sfărâmicioasă atunci când se încălzește. Presară mixul de spanac peste foietaj, lăsând o margine de circa un centimetru pe toate laturile și distribuie mixul uniform, cu o spatulă de silicon, pe suprafața aluatului.

  5. Îndoaie laturile mai scurte spre interior, apoi rulează ștrudelul pe lungime. Unge-l cu restul de ou bătut cu ajutorul unei pensule, apoi creează niște despicături cu un cuțit ascuțit. Pune ștrudelul cu spanac la cuptor pentru 35 de minute, până obții un foietaj auriu, frumos rumenit. Se poate servi imediat sau a doua zi, de la frigider, fiind și o gustare rece foarte bună.

Încearcă și tu această rețetă minunată de ștrudel cu spanac și te vei bucura de savoarea unui preparat inspirat din două culturi diferite, cea austriacă și cea grecească.

Dacă nu îți place ideea de a prepara un ștrudel cu foietaj din comerț, iată cum să faci acasă cel mai bun foietaj și cel mai bun ștrudel cu mere!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016