Rețete delicioase
Înapoi la

Ai mancat vreodata supa crema de spanac? Se prepara foarte usor!

Ai mancat vreodata supa crema de spanac? Se prepara foarte usor!

Redactor Alexa Galgau

Supa-crema este un preparat rafinat si gustos, pe care il vei putea gasi in meniul celor mai exclusiviste restaurante. Pentru a obtine o supa-crema delicioasa, trebuie sa cunosti cateva trucuri, dar apoi vei putea sa o prepari indiferent de legumele folosite. Astazi iti vom oferi o reteta pentru supa crema de spanac, un deliciu de care nu te vei mai satura si pe care il poti servi inclusiv la ocazii speciale.

Supa crema de spanac

Supa crema de spanac merge de minune cu niste crutoane delicioase. Are o aroma deosebita si vestea buna este ca nu e foarte calorica, iar spanacul este foarte sanatos, mai ales datorita continutului ridicat de fier. Asadar, persoanele predispuse la anemie pot consuma cu incredere acest deliciu culinar care le va intari organismul. 

Ingrediente:

- 5 linguri de unt nesarat;

- o ceapa medie, curatata si taiata cubulete mici;

- 30 g + o lingura de faina;

- un litru de stock de pui*;

- un kg de spanac proaspat;

- 120 ml de smantana lichida;

- sare;

- ulei de masline;

- o paine alba taiata in cubulete mici.

* Supa concentrata de pui este un preparat care nu trebuie sa iti lipseasca din casa, pentru ca multe retete necesita acest ingredient si pentru ca le da un gust mult mai bun decat supa concentrata de la pachet. Tot in stock de pui poti fierbe orez sau poti prepara alte legume. Pentru a face un litru din aceasta supa concentrata, trebuie sa pui la fiert inabusit, in 5 litri de apa, urmatoarele ingrediente: 2 cepe, 3-4 bucati mari de telina, 2 morcovi, 3 frunze de dafin, cateva fire de cimbru si patrunjel, oasele si carcasa de la un pui intreg. Mai intai se pun la fiert oasele, care se lasa vreo 3-4 ore la foc mic, dupa care se adauga legumele si se mai fierbe supa circa 1-2 ore. Se strecoara supa si se tine la frigider sau la congelator. 

Cum se prepara supa crema de spanac:

1. Topeste untul intr-o cratita de marime medie, pe foc mediu. Adauga ceapa si soteaz-o pana devine translucida, circa 5 minute. Adauga faina in ploaie si amesteca bine, gatind-o circa un minut (faina nu trebuie sa prinda nicio culoare, ci trebuie doar sa fie incorporata in amestecul de unt cu ceapa). 

2. Toarna stockul de pui peste ceapa cu faina si amesteca bine, ca sa se incorporeze complet. Atunci cand supa da in clocot, da focul pe minim si mai lasa sa fiarba inabusit 10 minute, amestecand destul de des, pentru a raspandi aroma. Supa va incepe sa se inchege si trebuie sa ajunga la consistenta smantanii lichide. 

3. Acum trebuie sa blansezi spanacul. Mai intai spala-l bine, in timp ce pui o oala cu apa pe foc, ca sa dea in clocot. Pune sare in apa si adauga spanacul, lasandu-l sa fiarba 30 de secunde, pana se inmoaie si devine verde deschis, apoi scoate-l cu o spumiera si pune-l imediat intr-o oala cu apa foarte rece, cu gheata, pentru a nu se gati mai mult, amestecand bine ca sa raceasca rapid. Stoarce apoi spanacul cu mainile, pentru a indeparta excesul de apa.

4. Adauga intr-un blender spanac si supa, fara a umple mai mult de jumatate din recipient. Trece piureul de spanac printr-o sita si preseaza-l cu o spatula de silicon, pentru a stoarce cat mai multa zeama intr-o alta oala. Continua astfel pana termini spanacul si supa. Ia oala cu zeama scursa si pune-o din nou pe foc mic, apoi adauga smantana lichida. Daca ti se pare ca e prea groasa supa, mai dilueaz-o cu putina apa sau cu stock de pui.

5. Cat timp lasi supa la gatit la foc mic, gateste crutoanele. Adauga ulei de masline intr-o tigaie de marime medie si pune cubuletele de paine in aceasta cand incepe sa se incinga. Pentru un plus de aroma, asezoneaza-le cu putina sare, usturoi si ierburi. Scoate-le din tigaie cand devin aurii si pune-le pe un servetel de hartie, care va absorbi grasimea din ele. 

Sfat: gateste supele creme chiar inainte de servire, pentru ca astfel isi pastreaza culoarea. In special cand gatesti o supa crema verde, aceasta are acea culoare vie doar la inceput. Dupa ce o racesti, nu va mai fi la fel de apetisanta. 

Supa crema de spanac va deveni rapid aperitivul vostru preferat, pentru ca are o textura deosebita si un gust minunat. Esti innebunita dupa spanac? Iata alte doua retete pe care trebuie sa le incerci: spanac cu smantana si spirala umpluta cu spanac.  

Articolul urmator
Chef Adi Hădean ne învață secretul celui mai bun tiramisu din lume
Chef Adi Hădean ne învață secretul celui mai bun tiramisu din lume
Te consumi mult sau îți revii ușor? Fă testul și află cât de mult suferi tu din dragoste
Incepe quiz
Te consumi mult sau îți revii ușor? Fă testul și află cât de mult suferi tu din dragoste

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.