Rețete delicioase
Înapoi la

Supa crema de morcovi cu ghimbir si nucsoara

Supa crema de morcovi cu ghimbir si nucsoara

Redactor Alexa Galgau

O supa crema delicioasa este perfecta pentru zilele in care vii infrigurata de afara. Plina de vitamine si antioxidanti, aceasta reteta speciala cu morcovi, ghimbir si nucsoara o sa te energizeze si o sa te binedispuna cu savoarea ei deosebita.

Iata cum sa faci o supa crema de morcovi de neuitat!

Supa crema de morcovi cu ghimbir si nucsoara

Dupa cum stii, o supa crema de legume este o portie delicioasa de sanatate, iar daca ii mai adaugi si cateva ingrediente speciale, ii poti dubla efectul benefic. Se stie ca ghimbirul este o radacina cu efecte antiinflamatorii si antibacteriene, fiind consumat sub toate formele pentru proprietatile sale vindecatoare. Nici nucsoara nu este mai prejos, fiind un condiment delicios si plin de beneficii pentru organism: alina problemele digestive, are proprietati antibacteriene si protejeaza creierul impotriva unor boli precum Alzheimerul. 

Asadar, de ce sa nu incerci sa le incluzi pe toate intr-o portie de supa? 

Timp de preparare: 25 de minute

Timp de gatire: 50 de minute

Ingrediente:

- 1.5 l de supa concentrata de pui;

- 1 kg de morcovi, curatati de coaja;

- 3 bucati de ceapa verde, taiate pe lungime si spalata bine;

- 1 cartof dulce, curatat de coaja;

- 4 teline mici;

- 4 linguri de unt;

- 1 bucatica de 5 cm de ghimbir, curatata si data pe razatoare;

- 1 lingurita de nucsoara pisata;

- 1 lingurita de sare;

- 1 lingurita de piper proaspat pisat;

- o canita de frisca lichida (optional).

Mod de preparare:

1. Intr-o oala mare, da supa concentrata de pui in clocot.

2. In timp ce supa se incalzeste, taie toate legumele in cubulete de circa 1 cm.

3. Intr-o tigaie mare, topeste untul pe foc mediu, apoi soteaza legumele impreuna cu ghimbirul ras si nucsoara pentru aproximativ 15 minute sau pana cand amestecul se rumeneste. Mai adauga unt, daca este nevoie.

4. Adauga legumele sotate la supa concentrata de pui dupa ce aceasta da in clocot, apoi micsoreaza flacara, acopera oala cu un capac si lasa supa pe foc circa 30 de minute. 

5. Dupa ce este gata, lasa preparatul la racit pana cand ajunge la temperatura camerei, apoi foloseste un blender de mana pentru a face un piure. Ar trebui ca la final sa aiba o consistenta cremoasa si fina, fara bucatele de legume. Daca vrei sa fie cat mai "catifelata" o poti trece printr-o strecuratoare.

6. Condimenteaza supa dupa gust cu sare si piper, iar la servire adauga cate o lingura de frisca lichida in fiecare castron.

Pofta buna!

Alimentatia variata nu este numai esentiala pentru sanatate, dar poate fi si un adevarat rasfat pentru papilele gustative, daca experimentezi cu tot felul de gusturi. Incearca supa crema de morcovi cu ghimbir si nucsoara si te vei convinge ca neconventionalul in bucatarie poate fi delicios!

Articolul urmator
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.