Rețete delicioase
Înapoi la

Primavara intr-o lingura delicioasa de supa de praz!

Primavara intr-o lingura delicioasa de supa de praz!

Edda Bild

Aceasta supa de praz se concentreaza in jurul ingredientului care ii va conferi toata savoarea si restul aromelor au scopul de a transforma supa intr-un deliciu bogat si chiar...untos! Profita din plin de acest deliciu si delecteaza-ti invitatii cu un bol generos de supa: praz, cartofi si crutoane cu branza ceddar

Supa de praz

Ingrediente:

Pentru supa de praz:

- o lingura de unt
- 3 cani de praz feliat subtire (cam 3 tulpini de dimensiuni medii)
- 6 cani de cartofi aurii curatati de coaja si taiati in cubulete (cam 1 kg)
- 2 cani de apa
- jumatate de lingurita de sare
- 500 ml de supa de legume
- 2 ramurele de cimbru

Supa praz

Pentru crutoanele cu branza cheddar:

- 8 felii groase, taiate in diagonala, de bagheta frantuzeasca
- jumatate de cana de branza cheddar rasa
- un varf de lingurita de piper rosu macinat

Alte ingrediente:

- o treime de cana de smantana
- un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat
- ramurele de cimbru (optional)

Preparare:

Incalzeste cuptorul.

Pentru a pregati supa, topeste untul intr-un vas adanc la foc mediu. Adauga prazul si gateste timp 10 minute sau pana cand se inmoaie, amestecand din cand in cand (sa nu capete o culoare maronie).

Adauga cartofii, apa, sarea, supa si ramurelele de cimbru. Da in clocot, redu flacara si lasa sa fiarba la foc mic, neacoperit, timp de 20 de minute sau pana cand cartofii s-au inmuiat foarte tare.

Pentru a pregati crutoanele cu cheddar, pune feliile de bagheta pe o foaie de copt. Gateste-le la cuptor timp de 7 minute sau pana cand s-au prajit. Intoarce feliile pe partea cealalta, presara putin ulei de masline si o lingura de branza cheddar. Mai prajeste timp de 5 minute sau pana cand branza se topeste, apoi presara cu piper rosu.

Ia supa de praz de pe foc si arunca ramurelele de cimbru. Zdrobeste usor cartofii si incorporeaza smantana. Presara piper negru si serveste cu acele delicioase crutoane pregatite mai devreme.

Aceasta supa de praz este simpla si delicata si se potriveste chiar si celor mai pretentiosi obsedati de dieta! Aromele clare ale supei si gustul sau cremos se imbina perfect cu rigiditatea crutoanelor si cu prospetimea smantanii...Delicios!

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Salata ruseasca, un deliciu autentic! Priyatnovo appetita!
O salata mediteraneana...sau de ce iubesc muzele vara, marea si Europa!

Un sos de avocado peruvian pe gustul oricarui mistic!

Articolul urmator
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Ce cuvânt te definește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce cuvânt te definește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.