Rețete delicioase
Înapoi la

Top 7 retete la blender ingenioase si simple

Top 7 retete la blender ingenioase si simple

Redactor Alexa Galgau

Blenderul este folosit de obicei pentru sosuri si smoothie-uri sau sucuri, insa nu ar trebui sa te limitezi doar la aceste doua bunatati. Acest aparat are un potential imens si poate sa te ajute sa pregatesti o multime de feluri delicioase de mancare, de la supe pana la deserturi. Este pacat sa ai un blender in casa si sa nu profiti de el!

Citeste top 7 retete la blender care te vor surprinde prin simplitatea lor!

Top 7 retete la blender

7. Clatite cu mere si vanilie

Ingrediente:

- 50 g ovaz;

- o jumatate de lingurita de praf de copt;

- o jumatate de lingurita de scortisoara;

- 120 ml piure de mere;

- 2 albusuri de ou;

- 60 g iaurt grecesc cu vanilie;

- o jumatate de lingurita de esenta de vanilie.

Mod de preparare:

Adauga ingredientele in blender si proceseaza-le pana obtii o compozitie omogena. Toarna cate un polonic din aluat intr-o tigaie incinsa unsa cu putin ulei. Pregateste clatitele exact asa cum le faci pe cele obisnuite. Pont: ca sa nu ramana crude la mijloc, poti folosi o lingura pentru a mai nivela clatita, atunci cand o prajesti. 

6. Hummus

Ingrediente:

- 425 g naut;

- 60 ml suc de lamaie;

- 60 ml de sos tahini;

- jumatate de catel de usturoi, zdrobit;

- 2 linguri de ulei de masline;

- o jumatate de lingurita de sare;

- o jumatate de lingurita de chimen zdrobit;

- 2-3 linguri de apa.

Mod de preparare: 

Pune in blender sucul de lamaie si sosul tahini si proceseaza-le timp de un minut. Ia crema de pe peretii vasului si amestec-o cu cea blenduita, apoi mai proceseaza 30 de secunde. Acesta este un secret care face hummusul sa fie foarte cremos. Adauga uleiul de masline, usturoiul, chimenul si sarea la acest mix. Proceseaza 30 de secunde, da resturile jos de pe peretii blenderului si mai proceseaza inca 30 de secunde. 

Desfa conserva de naut, scurge bine zeama si clateste boabele in apa rece. Adauga apoi jumatate din cantitatea de naut la mixul de tahini si proceseaza un minut. Da jos crema de pe margini, adauga restul boabelor si mai proceseaza un minut. Vei obtine o crema foarte tare, la care va mai trebui sa adaugi 2-3 linguri de apa si sa o mai blenduiesti putin, astfel incat sa fie fina.  

5. Paine cu alune

Ingrediente:

- 240 ml lapte fara grasime;

- 2 oua mari;

- 120 g zahar granulat;

- 10 linguri de unt de arahide;

- 1 lingurita de sare;

- 1 lingurita de praf de copt;

- 200 g faina alba.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Adauga laptele, ouale, zaharul si untul de arahide in blender si proceseaza pana obtii o crema fina. Adauga restul ingredientelor si proceseaza prin pulsatii timp de 4-6 minute sau pana se incorporeaza complet faina. Unge cu putina grasime o tava de chec, toarna in ea aluatul si da-l la cuptor circa 50 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. 

4. Briose cu banane si ovaz

Ingrediente:

- 90 g fulgi de ovaz;

- 2 banane foarte coapte;

- 2 oua mari;

- 240 ml iaurt simplu;

- 2-3 linguri de miere;

- 1 lingurita si jumatate de praf de copt;

- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu;

- o jumatate de lingurita de esenta de vanilie;

- 1/8 lingurita de sare;

- afine.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si pregateste tava pentru briose cu putina grasime si hartii speciale. Pune toate ingredientele in blender si proceseaza-le la cea mai mare viteza, insa din cand in cand opreste-te ca sa dai jos crema de pe peretii vasului. In total, trebuie sa procesezi aluatul cam trei minute. Adauga afinele si amesteca usor, cu o lingura, pentru a nu le zdrobi. Toarna aluatul in formele de briose si pune-l la cuptor circa 15-20 de minute.

3. Supa gazpacho

Ingrediente:

- 1/2 castravete;

- 1 ardei rosu;

- 1 ardei verde;

- 1 ceapa mare;

- 3 rosii;

- 1 ardei iute, mic;

- 240 ml suc de rosii;

- 1 lingura de otet rosu;

- 1/2 lingurita de sare;

- piper proaspat macinat.

Mod de preparare:

Adauga in blender jumatate din castravete, din ardei si din ceapa si proceseaza astfel incat sa se marunteasca. Pune legumele deoparte si adauga in blender restul ingredientelor, inclusiv legumele ramase. Vei obtine un lichid gros, la care trebuie sa adaugi legumele maruntite. Lasa supa la frigider timp de cel putin patru ore, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. 

2. Frittata cu ceapa verde

Ingrediente:

- 5 oua;

- 50 ml apa sau lapte;

- 1 catel mare de usturoi, maruntit;

- ulei de masline;

- 3-4 fire de ceapa verde, taiata rondele;

- 100 g mazare;

- 10 bucatele de mozzarella;

- 10 bucatele de branza feta;

- putin tarhon;

- sare si piper dupa gust;

- cativa fulgi de ardei rosu iute.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 230 de grade Celsius. Intr-o tigaie medie, soteaza ceapa cu sare si piper si scoate-o din tigaie dupa cateva minute. Pune in blender ouale, apa sau laptele, sarea si piperul si proceseaza-le pana se imbina si au o consistenta spumoasa. Sterge tigaia folosita mai devreme si unge-o cu putin ulei de masline. Toarna ouale si jumatate din legume in tigaie, apoi lasa-le pe foc circa 15 minute. Adauga apoi si restul legumelor si branzeturile. Continua sa prajesti frittata circa 15 minute, pana devine rumena. Presara tarhon si fulgi de ardei iute inainte de servire.

1. Briose cu oua, spanac si sunca

Ingrediente:

- 6 oua mari;

- 300 g spanac proaspat maruntit;

- 240 ml albul de ou;

- 250 g branza cheddar, taiat feliute;

- 1/2 lingurita de praf de copt;

- 1/4 lingurita de piper negru;

- 1 ceapa galbena, taiata marunt;

- 200 g sunca rumenita la tigaie, taiata in bucatele mici. 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius si pregateste niste forme de briose (eventual de silicon). Scurge excesul de apa din spanac si pune-l in blender alaturi de oua, albusuri, branza, praful de copt, sunca, sarea si piperul. Proceseaza mixul pana are o culoare verzuie, dar inca mai sunt bucatele mici de spanac in el (circa 30 de secunde). Umple formele de briose cu acest mix si pune-le la cuptor circa 20-25 de minute. 

Vei incerca aceste retete delicioase la blender?

Surse: kimscravings.com, inspiredtaste.net,shewearsmanyhats.com, wellplated.com,  thehealthymaven.com, loveandlemons.com,dailyburn.com

Articolul urmator
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Răspunde la câteva întrebări simple și află ce vedetă este sufletul tău pereche
Incepe quiz
Răspunde la câteva întrebări simple și află ce vedetă este sufletul tău pereche

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.