Dieta Raw Vegan - ce este si cum te poate ajuta?

Dieta Raw Vegan - ce este si cum te poate ajuta?

Alexandra Leonte

Desi in America este foarte popular si a luat amploare acum muti ani, in Romania, acest trend a devenit cunoscut cu o mica intarziere. Cu toate acestea, exista deja o comunitate impresionanta de persoane care au adoptat acest nou regim de viata numit Raw-Vegan.

Datorita miscarilor populare care au loc la nivel mondial si care incurajeaza o viata cat mai naturala, inclinata spre produse Eco si care sa sprijine conservarea mediului inconjurator, aparitia trendului Raw a fost ca o incoronare a tuturor eforturilor acestora.

Ce este stilul Raw?

Practic, stilul de viata pe care il propune regimul Raw, este o abordare cat se poate de sanatoasa atat asupra mediului cat si a propriului organism, sau cel putin asa spun adeptii ei.
 poza mancare raw Pentru a deveni un adept al miscarii Raw, trebuie sa elimini mancarea procesata sau gatita, asta inseamna ca poti manca orice tip de fructe, legume, seminte de orice fel, migdale, nuci, atata vreme cat ele nu sunt coapte, parjite, gatite in vre-un fel. Produsele precum carnea si lactatele sunt strict interzise. 
   
O data cu acest regim au venit foarte rapid si solutiile pentru o hrana diversificata. Mai mult decat atat, au aparut o multime de bucatari specializati pe acest segment, chiar si in Romania.

Chiar daca exista anumite restrictii alimentare adeptii acestui regim au la dispozitie o multime de alte preparate la care nici nu te-ai gandit: paste din dovlecel, pasta de masine, lapte de soia chiar si supe la blender din legume proaspete.

In ceea ce priveste mediul, este dovedit faptul ca deseurile pe care noi le producem anual au ajuns la cote alarmante, de aceea cei care au adoptat un stil de viata Raw, ajuta planeta funizand doar gunoi eco care poate fi integrat, cu usurinta, in natura. Cei care isi produc propriile lor legume si fructe, reintegreaza gunoiul produs, imparstiindu-l pe pamantul pe care il fertilzeaza in mod natural.

Dovezi clare de longevitate

Americanul de origine braziliana, Bernardo LaPallo, a implinit nu de mult 110 ani si sustine ca a ajuns sa traiasca atat de mult si sa arate atat de bine datorita modului sanatos in care a ales sa isi traiasca viata.
 poza raw vegan Spune ca a urmat acest stil de viata de cand era mic, indrumat de tatal sau care era medic.

Sustine ca mananca legume verzi, merge pe jos si bea multa apa naturala. A scris si doua carti extrem de interesante despre stilul de viata pe care l-a abordat. Crede cu tarie ca „esti ceea ce mananci" iar alimentele de baza care l-au ajutat sa traiasca atat de mult sunt: usturoiul, scortisoara, uleiul de masline, ciocolata si mierea.

Prin urmare, daca te gandesti sa dai jos cateva kilograme, aceasta este modalitatea ideala. Poti urma acest stil de a manca pana ajungi la kilogramele dorite si, cine stie poate te vei indragosti de aceste tipuri de mancare si vei adopta dieta Raw-vegan pentru totdeauna.

Beneficiile stilului de viata Raw Vegan

Cei care sunt raw vegetarien de multa vreme sustin ca au observat schimbari si avantaje:

  • Poti manca oricat si nu te vei ingrasa deloc;
  • Corpul tau isi va gasi greutatea in mod natural si va ramane acolo fara eforturi;
  • Acest tip de diete propune o gama larga de mancaruri delicioase de care nu ai cum sa te plictisesti;
  • Vei fi plin de energie;
  • Papilele tale gustative vor incepe sa simta alte senzatii si se vor trezi la viata;
  • Organimsul tau va fi mai sanatos: vor disparea durerile si problemele dermatologice;
  • Iti vei pierde interesul in mancarurile procesate si nesanatoase; Nu vei mai avea probleme cu insomniile,
  • Vei arata mai tanara decat alte persoane de varsta ta;
  • Nu vei mai suferi de constipatie.

Sugestii de retete:

Pentru a te ajuta sa pornesti la drum, iti propunem doua retete delicioase si usor de realizat:

1. Salata de rucola cu suc de portocala:

O mana de rucola; 2 catraveti proaspeti cornichon, 6 frunze din ghiveci de busuioc, 2- 3 bucatele de rosie deshidratata in ulei, un pic de ulei floarea soarelui presat la rece; cativa stropi de lamaie; cativa stropi de portocala, sare, masline, 2 linguri de caju hidratat cateva ore sau orice tip de seminte.

Cum se prepara?

Se spala totul, se toaca dupa preferinte. Se aseaza frumos intr-o farfurie, se orneaza cu o felie de portocala si asta e tot.

 poza smoothie  

2. In completare poti incerca si un smoothie foarte bun din fructe si legume.

Jumatate de sfecla rosie, o banana, cateva visine si 2 linguri de afine. Totul se taie si se pune in Blender. Cu cele 2 retete vei obtine cel mai sanatos si mai colorat pranz. Unde mai pui ca are si foarte putine calorii.

Un sfat foarte important, pentru a te bucura de fructe si legume si in sezonul rece este sa cumperi din fiecare cate putin si sa le congelezi din timp.

Nu-i asa ca ai incerca si tu stilul Raw Vegan macar pentru o saptamana?

Alte subiecte care te-ar putea interesa:

Afla secretul sanilor perfecti

Cele mai bune sfaturi impotriva aripioarelor

Afla cum te poti feri de raceala in sezonul rece

Subiecte de pe forum:

Afla totul despre tinctura de ardei iute


La ce este bun ceaiul verde

Caderea parului in exces
Articolul urmator
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (31)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    hortolomei vasile (anonim)
    10 martie 2013 10:10

    Amintiti-va daca a-ti citit biblia,cainainte de potopul lui NOE,toti erau vegetarieni,adica nuconsumau carne,ci doar produse animale si astfel traiau sute de an,nimic altceva de spus aferent stilului vegetarian.

    vali (anonim)
    31 ianuarie 2012 14:02

    Si daca ai ulcer cum sa mananci toate frunzele si legumele alea in stare cruda?Macar, puteti spune ca, nu,toate persoanele pot urma aceasta dieta.Sa nu generalizam!Pt.cei care depun munca fizica.....ce bine le-o fi cu salata de rucola si alte balarii!

    Crina (anonim)
    31 ianuarie 2012 10:10

    Apreciez continutul acestui articol, dar vreau sa semnalez anumite greseli de ortografie, pe care le consider inadmisibile : vre-un, parjite. Ca sa nu mai vorbim de lipsa unor virgule, care ar fi facut exprimarea mai fluenta. Lucrurile astea bat la ochi, corectati-le, va rog. Mie una, imi piere cheful de a citi un astfel de articol cap-coada, dupa ce vad asemenea formulari in prima parte.

    Maria (anonim)
    24 ianuarie 2012 15:03

    Mie mi se pare ca aceste diete sunt detoxifiante si sanatoase, dar eu nu cred ca pot sa transform asa ceva intr-un stil de viata. Eu traiesc intr-o lume in care trebuie sa imi hranesc si sotul si sunt convinsa ca la efortul fizic pe care il face, exact o mana de rucola cu cateva tipuri de seminte ii lipsesc...

    Ella (anonim)
    24 ianuarie 2012 12:12

    Dieta asta e o prostie, biologic nu avem stomacul unei vaci pentru a procesa doar alimente crude de origine vegetala! Pe de alta parte, faptul ca am ajuns sa folosim o hrana mult mai eficient energetic este pentru ca creierul nostru are nevoie de mult mai multa energie decat cel al animalelor. Proteinele animale, grasimile si alte multe componente gasite in hrana noastra diversificata normal reprezinta o nevoie. Evident, nu e sanatos sa mancam porci intregi, tone de branza etc., dar in niciun caz sa pastem iarba... Iar faza cu nenea ala care a trait nush cat, evident nu poate contitui o proba, din moment ce exista si centenari care au fumat pana la 90 de ani, ceea ce evident nu inseamna ca tutunul te face sa traiesti mult.

    Anda (anonim)
    24 ianuarie 2012 11:11

    Daca mananci numai crud, trebuie sa renunti la alimente foarte sanatoase, cum ar fi fasolea, mazarea, cartofii etc.Sunt de acord, in schimb, cu o dieta vegetariana sau macar cu foarte putin alimente de origine animala, pentru ca te ajuta sa iti diversifici meniul si sa obtii cat mai multe vitamine si minerale.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (353 vizite)