Cea mai la modă dietă a anului 2017

Cea mai la modă dietă a anului 2017

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Dieta ketogenică a apărut în 1924, iar creatorul acesteia a fost doctorul Russell Wilder. Fundația Charlie se ocupă cu promovarea acestei diete, după ce fiul familiei Abraham, Charlie, a reușit să slăbească prin intermediul acesteia. După ce a încercat mai multe diete și medicamente, se pare că doar prin această dietă micul Charlie a reușit să dea jos toate kilogramele nedorite. El a urmat această dietă timp de 5 ani și a reușit să își mențină greutatea chiar și după ce a încheiat-o.

Dieta ketogenică este săracă în carbohidrați și îți transformă organismul într-o „mașinărie de ars grăsimi”. Beneficiile pe care aceasta le are nu țin doar de scăderea în greutate, ci și de sănătate și performanță. Dieta este bogată în grăsimi, fapt ce suplimentează cantitățile de proteine pentru producția de energie.

În ce constă dieta ketogenică

Dieta constă în consumarea unui anumit număr de calorii pe zi ce trebuie să provină din proteine. Restul de calorii vor fi caloriile grase. Aceste numere nu sunt la întâmplare, ci trebuie să corespundă cu greutatea pe care o ai. Pentru a afla aceste numere, consultă ghidurile ce țin de această dietă, dar și un medic specialist.

Această dietă nu este indicată tuturor, iar persoanele care au probleme cu diabetul și cu tensiunea arterială crescută a sângelui trebuie să se consulte cu medicul înainte de a lua această decizie. De asemenea, nu este indicată nici mămicilor care alăptează, deoarece ea ar putea pune în pericol sănătatea bebelușului.

Cum funcționează dieta ketogenică?

Combinația de grăsimi și carbohidrați schimbă modul în care energia este folosită de către organism. Grăsimea este transformată de către ficat în acizi grași și cetone. Cetonele sunt compuși chimici care produc energie. Ele sunt o alternativă pe care organismul o produce atunci când cantitatea de zahăr din sânge este scăzută.

Cetonele sunt produse atunci când mănânci carbohidrați în cantități mici. Ele sunt produse de ficat din grăsimile pe care le consumi. După ce sunt procesate de ficat, grăsimile sunt transformate în energie pentru corp, dar și pentru creier. Creierul este un organ care ne consumă mari cantități de energie zilnic și se poate hrăni direct cu grăsimi, dar și cu glucoză sau cetone.

Această dietă face ca organismul să își schimbe modul în care se alimentează cu energie și să consume grăsimi pentru acest proces. Nivelul de insulină scade, iar astfel procesul de ardere a grăsimilor este accelerat. Este ușor să îți accesezi depozitele de grăsime pentru a putea să le arzi, iar acest lucru se dovedește a fi extraordinar atunci când vrei să slăbești. Pe lângă acest lucru, nu vei mai simți că ți-e foame des și vei avea mereu la dispoziție o sursă de energie.

Beneficiile dietei ketogenice

Dieta ketogenică te ajută să scazi nivelul de glucoză și să reduci riscul de rezistență la insulină. Cel mai mare beneficiu este că pierzi din greutate fără să te înfometezi. Dieta ketogenică este perfectă pentru cei care au diabet de tip 2, deoarece scade nivelul de zahăr din sânge.

Dieta te va ajuta să te concentrezi mai bine. Deoarece creierul se alimentează cu cetone în mod constant, acest lucru ajută la creșterea concentrării. Multă lumea folosește această dietă pentru a-și îmbunătăți performanța intelectuală.

Rezistența corpului va crește simțitor, pentru că mereu există depozite de energie. Atunci când consumi carbohidrați, nivelul de energie se menține ridicat doar pentru câteva ore de sport intens. Însă depozitele de grăsime păstrează un nivel de energie care poate dura săptămâni, chiar luni.

Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Ce luna a anului te reprezinta?
Incepe quiz
Ce luna a anului te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (378 vizite)