Cum sa tii dieta cu broccoli si conopida

Cum sa tii dieta cu broccoli si conopida

Roxana Necula

Ideea de a tine o dieta nu este apetisanta pentru nimeni. Cu atat mai putin o dieta cu broccoli si conopida. Dar aceste doua legume care creeaza foarte multe controverse in randul oamenilor de diferite varste sunt pline de vitamine. O dieta cu broccoli si conopida poate avea o multime de beneficii pentru sanatate, cele doua legume fiind aliatele tale cele mai importante in lupta cu carbohidratii.

Broccoli si conopida fac parte din aceeasi familie de legume ca si varza si varza de bruxelles. Sunt legume pline de substante nutritive necesare pentru bunastarea organismului tau.

 

Dieta cu broccoli si conopida si efectele ei nutritive

 

Cea mai importanta caracteristica a dietei cu broccoli si conopida este continutul caloric scazut. O cana de broccoli si conopida are intre 27 si 31 de calorii. Sunt foarte bogate in acid folic, substanta nutritiva care contribuie la formarea celulelor rosii in sange. De asemenea, broccoli si conopida contin si magneziu, de nelipsit pentru oase puternice, si glucosinolati, substante nutritive care contribuie la reducerea riscului de imbolnavire cu cancer. Daca inca nu esti convinsa, iti spunem ca dieta cu broccoli si conopida este foarte bogata si in fibre si proteine.

Ce vitamine iti aduce dieta cu broccoli si conopida?

Pe langa continutul bogat de substante nutritive, cele doua legume contin si foarte multe vitamine. Astfel, vitaminele A, C, K se imbina armonios pentru a contribui la sanatatea ta.

Vitamina A, care se gaseste mai ales in broccoli, contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar si are un rol important pentru imbunatatirea vederii.

Vitamina C se gaseste din abundenta atat in broccoli, cat si in conopida. Ea ne ajuta in primul rand sa procesam grasimile, transformandu-le in energie. In al doilea rand, are efecte benefice pentru piele, oase si dantura.

Vitamina K se gaseste si ea in aceste leguminoase si contribuie la sanatatea oaselor tale. De asemenea, lipsa vitaminei K poate afecta negativ capacitatea de coagulare a sangelui, iar asta poate duce la sangerari nazale sau gingivale.

 

Cum poti consuma broccoli si conopida?

 

Daca pana acum ai incercat sa introduci broccoli si conopida in dieta ta, dar nu ai reusit, inseamna ca nu le-ai gatit cum trebuie. Exista o multime de retete delicioase si cu foarte putine calorii pe care le poti incerca. Noi iti propunem trei dintre ele.

Pizza mediteraneeana cu blat de conopida 

Nu te-ai fi gandit niciodata sa folosesti conopida pentru a face un delicios blat de pizza. Marele avantaj este ca nu contine carbohidrati si nici gluten. Pentru a obtine delicioasa crusta, amesteca conopida maruntita cu oregano si mozzarella. Adu aromele mediteraneene printr-un topping de coaja de lamaie, putin ulei de masline si rosii uscate. Poti incerca bineinteles si toppinguri mai traditionale precum ciuperci, ardei sau diferite mezeluri.    

Broccoli si lamaie la gratar

   Un mod extrem de simplu si rapid pentru a gati broccoli consta in a-l pune pe gratar. Trebuie sa tai broccoli in bucati mai mici si lamaile in sferturi. Amesteca broccoli si lamaile intr-un castron cu sare, piper si ulei de masline. Pune-le pur si simplu pe gratar si vei fi uimita de gustul usor afumat. 

Budinca de broccoli si conopida


Reteta asta este mai complicata, dar merita cu siguranta efortul. Rupe conopida si broccoli in bucati mai mici si fierbe-le putin. Intre timp caleste o ceapa si niste usturoi. Cand s-au rumenit bine, pune putin faina si, dupa un minut, adauga niste supa de pui. Cand sosul s-a mai ingrosat, adauga patru linguri de crema de branza si condimente: sare, piper, boia.


Pune un strat de broccoli si conopida in tava, adauga sosul peste si presara cascaval ras. Apoi adauga un alt strat de broccoli si conopida si de sos pana termini toate ingredientele. Deasupra presara pesmet rumenit pentru a crea o crusta crocanta.

Nu uita ca o dieta bogata in broccoli si conopida are nenumarate beneficii pentru sanatate. In plus, cu putina imaginatie, poti obtine mancaruri extrem de gustoase. Esti pregatita pentru aceasta dieta?

Surse: www.realsimple.com, www.eatingwell.com, thepioneerwoman.com, sweetbeetandgreenbean.net, www.prevention.com, www.standard.co.uk, healthyeating.sfgate.com, www.livestrong.com

Articolul urmator
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (217 vizite)