Salata verde este unul dintre acele alimente care te ajuta sa slabesti fara efort, asa ca nu ar trebui sa iti lipseasca din alimentatie. De altfel, ea este indicata in toate curele de slabit. Nu degeaba specialistii i-au dedicat un regim special. Iata care sunt principiile dietei cu salate verde si 7 idei de retete pentru fiecare zi a saptamanii!
Principiile dietei cu salata verde
Dieta cu salata verde se urmeaza timp de 7 zile si este alcatuita din trei faze. Prima este cea de acomodare si dureaza doua zile. Inainte de a lua micul dejun, bea un pahar mare de apa, apoi consuma doar o jumatate de capatana de salata verde preparata cu suc de lamaie, marar, patrunjel si putina sare. In restul zilei poti sa mananci orice preparat iti doresti, atata timp cat optezi pentru retete sanatoase. Bineinteles, nu ar trebui sa iti lipseasca un preparat cu salata verde.
A doua faza a dietei presupune sa inlocuiesti cina cu salata indicata in prima faza la micul dejun, insa pe parcursul primei parti a zilei poti sa consumi si altceva mai consistent. Aceasta etapa dureaza tot doua zile.
Ultima faza, cea de atac, se tine pe parcursul a trei zile, timp in care nu ai voie sa consumi altceva in afara de salate. Ingredientul cheie? Salata verde. Ideea principala este ca la micul dejun sau la cina, la alegere, sa consumi salata preparata cu suc de lamaie, verdeturi si sare. In rest, poti sa pregatesti una dintre salatele recomandate mai jos si sa-ti mai alegi o reteta sanatoasa (peste, piept de pui sau de curcan, legume la aburi etc). Prepara cate o reteta in fiecare zi a saptamanii la o masa (la alegere). Nu ai voie sa consumi dulciuri si alimente de tipul junk food. De asemenea, este indicat sa bei multe lichide (apa, ceaiuri, sucuri de fructe si legume bio).
Retete pentru dieta cu salata verde
Luni: salata de salata verde si ou
Ingrediente: o capatana de salata verde, un ou fiert, o ceapa, o lingura de ulei, o lingurita de otet, sare, piper.
Preparare
In timp ce fierbe oul, spala legumele si marunteste-le intr-un bol. Adauga si oul fiert, apoi pune uleiul, otetul si condimenteaza dupa gust.
Marti: salata cu salata verde, ceapa rosie si branza
Ingrediente: o jumatate de capatana de salata verde, un mar, putina branza cu continut scazut de grasime, o ceapa rosie, doua lingurite de mustar, sare, ulei.
Preparare
Spala legumele si marul, apoi taie-le dupa preferinte. Tine branza in apa (timp de cateva minute) daca este foarte sarata, apoi taie-o in cubulete. Adauga mustarul, sarea si uleiul peste celelalte ingrediente si amesteca totul bine.
Miercuri: salata greceasca
Ingrediente: o jumatate de capatana de salata verde, un castravete, o rosie, un ardei gras rosu, putina mazare din conserva, 4-5 masline verzi, 2-3 graunti de usturoi, oregano uscat, ulei, otet, sare, piper.
Preparare
Spala bine legumele, apoi taie-le intr-un bol. Scurge mazarea de apa, taie maslinele (le poti lasa si intregi), piseaza usturoiul si adauga ingredientele in bol. Completeaza preparatul cu oregano uscat, ulei, otet, sare si piper.
Joi: salata de pui
Ingrediente: jumatate de piept de pui fiert, o ceasca de pastai de fasole verde, 100 g de varza rosie, un morcov, o rosie, o jumatate de capatana de salata verde, branza, ardei gras, ulei, otet, sare, piper.
Preparare
Cat timp fierbe pieptul de pui, pregateste celelalte ingrediente pentru salata. Adauga si pieptul de pui taiat in felii groase, apoi completeaza reteta cu ulei, otet, sare si piper.
Vineri: salata de salata verde si ton
Ingrediente: o conseva de ton, cateva frunze de salata verde, 2-3 ridichi, ulei, suc de lamaie, sare, piper.
Preparare
Opteaza pentru o conserva de ton in suc propriu deoarece are mai putine calorii. Amesteca toate ingredientele si condimenteaza dupa gust.
Sambata: salata cu piept de curcan
Ingrediente: 100 g de piept de curcan, cateva frunze de salata verde, un sfert de dovlecel, doua rosii medii, o ceapa rosie, busuioc, ulei, suc de lamaie, sare, piper.
Preparare
Pune pieptul de curcan pe gratar, iar in acest timp pregateste restul ingredientelor pentru salata. Adauga si pieptul de curcan in bol si condimenteaza preparatul dupa gust.
Duminica: salata cu radacinoase si mar
Ingrediente: o capatana de salata verde, o telina, un morcov, un mar, putin ulei, suc de lamaie, sare, oregano.
Preparare
Spala legumele si marul, decojeste radacinoasele si taie-le pe toate dupa preferinte. Adauga peste aceste ingrediente ulei, suc de lamaie, sare si oregano.
Urmeaza si tu principiile dietei cu salata verde si vei reusi sa slabesti 4 kilograme intr-o saptamana. Delecteaza-te cu retetele recomandate si nici nu vei simti ca urmezi o cura de slabit, avand in vedere ca am ales cele mai gustoase retete.