Dieta de 8 ore: regim si sfaturi pentru slabire

Dieta de 8 ore: regim si sfaturi pentru slabire

Viorica Ghinea, redactor

"Bucura-te de kilogramele pierdute fara sa monitorizezi ceea ce mananci" pare sa fie motto-ul autorilor cartii Dieta de 8 ore. Ea a fost scoasa pe piata anul trecut, intre timp devenind un must have in biblioteca unei pofticioase, si este scrisa de David Zinczenko (autor de succes in domeniul dietelor) si Peter Moore, redactorul-sef al revistei Men's Health. Ei sustin faptul ca, daca mananci in fiecare zi doar intr-un interval de opt ore, poti sa slabesti semnificativ. David Zinczenko insusi a slabit 7 kilograme cu ajutorul dietei de 8 ore.

Afla ce presupune cea mai simpla dieta de care ai auzit pana acum!

Ce presupune dieta de 8 ore?

Dieta de 8 ore se ghideaza dupa principiul ca organismul uman raspunde bine unei perioade de alimentare si alteia de „post". Acest lucru presupune faptul ca ai voie sa mananci tot ce iti doresti si in ce cantitati vrei intr-un interval de 8 ore si sa nu mai mananci nimic timp de 16 ore. In cele 16 ore corpul se va focusa pe relaxare, nu pe digerarea alimentelor.

dieta 8 ore

Esti libera sa iti alegi in ce interval iti fixezi cele 8 ore. Spre exemplu, daca ai ales o fereastra intre 9:00-17:00, vei avea voie sa mananci doar in perioada respectiva. Tu iti personalizezi intervalul optim in functie de stilul tau de viata, putand fi ales diferit in mai multe zile ale saptamanii. Pentru inceput, este recomandat sa respecti dieta de 8 ore doar trei zile pe saptamana, urmand apoi sa cresti la 7 zile, pana te obisnuiesti cu principiile acestei cure de slabit.

Ce trebuie sa mananci in timpul dietei de 8 ore?

Pe lista dietei de 8 ore nu exista alimente interzise, insa autorii iti recomanda sa nu exagerezi si sa nu te folosesti de principiile dietei pentru a manca mai mult decat de obicei. Portiile pe care le servesti trebuie sa fie alese cu gandul la echilibrul nutritional. Atentie si la tentatiile dulci! Daca vrei sa obtii rezultate cat mai bune, este bine sa renunti la sucurile din comert si sa micsorezi lista de deserturi.

Micul dejun este cel care deschide intervalul de 8 ore, insa poti sa bei inainte o ceasca de cafea, o cana de ceai sau un pahar cu apa. In plus, este recomandat sa efectuezi cateva exercitii de inviorare. Daca pana acum iti faceai griji in legatura cu numarul gustarilor pe care le poti lua intr-o zi, de acum incolo nu vei mai avea nicio problema la acest capitol. Atata timp cat le servesti in intervalul de opt ore, nu ai de ce sa te mai stresezi.

dieta 8 ore

* Incearca sa stai la distanta de alimentele puternic procesate si de prajeli.

Dieta de 8 ore: idee de meniu

Nu stii de unde sa incepi dieta de 8 ore? Iata un exemplu de meniu gustos!

Inainte de masa - apa, ceai, cafea

Mic dejun - fulgi de ovaz cu fructe de padure si sirop de artar, cafea, ceai, apa

Gustare - un baton de cereale

Pranz - doua felii de pizza vegetariana, un mar

Gustare - o negresa

Cina - somon preparat la cuptor sau la grill, cartofi dulci copti, broccoli

Dupa cum ai observat, dieta de 8 ore iti permite sa consumi orice alimente iti doresti, atata timp cat respecti cu strictete intervalul respectiv. Aceasta cura poate fi solutia ideala pentru tine, in special daca nu ai obtinut pana acum rezultate cu alte diete. Vestea buna este ca nu va trebui sa faci multe schimbari in stilul tau de viata si, totusi, vei putea sa slabesti pana la 9 kilograme in 6 saptamani.
Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?
Incepe quiz
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (36)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Ce este cetoza și de ce este benefică?

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (222 vizite)