Dieta de balerina - secretul siluetelor delicate

Dieta de balerina - secretul siluetelor delicate

Viorica Ghinea, redactor

Este imposibil sa nu admiri silueta delicata si rafinata a unei balerine. Si probabil te gandesti ca pentru a se mentine in forma trebuie sa se infometeze, insa nu este neaparat corect. Intr-adevar, balerinele fac compromisuri legate de alimentatie, insa acestea tin mai degraba de un stil de viata sanatos. Cand alege produsele alimentare o femeie obisnuita se gandeste la sanatatea si la frumusetea ei insa o balerina trebuie sa se gandeasca la cariera ei in primul rand. Pentru a avea succes pe plan profesional, trebuie sa reziste la toate provocarile pe care le cere baletul si nu ar reusi fara un plan de alimentatie echilibrat si sanatos. Astfel ca balerinele au cateva reguli generale de nutritie. Ele satisfac nevoile nutritionale ale organismului, insa fara sa se ingrase. Suna bine, nu?

Asadar, incearca si tu dieta de balerina, care te ajuta sa slabesti fara sa te infometezi!

Balerina supla

Recomandari in dieta de balerina

Principalele teluri ale acestei diete sunt eliminarea excesului de apa din organism si pierderea in greutate. Pe baza acestor principii se elimina din meniu zaharul, produsele semipreparate, alimentele afumate si cele marinate. In dieta de balerina toate bauturile acidulate sunt interzise, pentru ca ingrasa si afecteaza tonusul muscular. Totusi, se pare ca exista si o exceptie fericita. Balerinele pot sa savureze inainte de spectacol un patratel de ciocolata amaruie, pentru ca le energizeaza instant. Astfel ca poti si tu sa iei o bucatica de ciocolata atunci cand te simti molesita sau cand ai pofta de un mic rasfat.

Secretele dietei de balerina

rezultate dieta de balerina

Dimineata consuma alimente consistente, pentru ca nu ti se va mai face foame la scurt timp dupa ce ai luat masa. Acest stil de alimentatie le este indicat in special persoanelor care au un mod de viata activ, pentru ca ele ard repede caloriile consumate la micul dejun.

De asemenea, este bine sa iei cinci mese pe zi - cu tot cu gustarile, in cantitati mici, deoarece vei combate mancatul in exces. Nu de putine ori ti s-a intamplat sa vii infometata de la serviciu si sa mananci mai mult decat ar fi trebuit, nu-i asa? De obicei balerinele iau cina dupa ce isi termina spectacolul, pentru ca trebuie sa isi incarce bateriile, insa iau mese usoare. Daca ai un program incarcat, poti sa aplici acest principiu. In plus, o balerina are nevoie de energie si de forta zi de zi, astfel ca apeleaza la specialisti pentru a le recomanda diferite complexe de vitamine.

Meniul dietei de balerina

Micul dejun: un iaurt cu continut mic de grasimi si fructe de padure, porridge (fulgi de ovaz fierti cateva minute in apa), o felie de paine prajita cu o bucata de branza, o cana de ceai verde/o ceasca de cafea neindulcita.

Gustare: un iaurt cu continut mic de grasimi, un mar, un pahar cu suc proaspat de portocale/grapefruit ori ceai verde.

Pranz : o portie de supa de legume sau 100 g de orez/hrisca, cu carne de pui fiarta si o salata de legume de sezon.

Gustare: un mar, o felie de paine cu o bucata de branza, un patratel de ciocolata, o cana de ceai verde.

Cina: o portie de peste inabusit, salata de legume sau 100 g de tocana de legume (dovlecel, vanata, varza, etc.)

Daca respecti dieta de balerina, poti sa slabesti cel putin 4 kilograme intr-o luna, insa trebuie sa ai o activitate fizica constanta, pentru a te mentine in forma. Dieta de balerina poate fi urmata si pe o perioada mai scurta, daca vrei sa dai jos doar cateva kilograme.

 

Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (23)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (353 vizite)