7 superalimente la moda in 2016: consuma-le pentru o viata sanatoasa!

7 superalimente la moda in 2016: consuma-le pentru o viata sanatoasa!

Redactor Andreea Baluteanu

Ai auzit si tu, fara urma de indoiala, despre superalimente! Aceste mici minuni ale naturii promit sa iti ofere o gama impresionanta de nutrienti, vitamine si minerale si sunt recomandate de cele mai frumoase vedete: cum ai putea sa le rezisti?

In ultima perioada, superalimentele au facut obiectul unor adevarate campanii in mass-media, devenind nu doar mai discutate decat pataniile vedetelor, dar si mai faimoase! Urmeaza si tu trendul si consuma superalimentele anului 2016!

7 superalimente de consumat in 2016

1. Faina de banane verzi




Daca ai hotarat sa duci o viata fara gluten, stii cat de greu iti este sa gasesti acea faina care sa iti satisfaca pretentiile. In 2016, superalimentul care spera sa iti revolutioneze bucataria este faina de banane verzi! Te va tenta cu continutul ridicat de fibre si substante minerale, dar mai ales cu absenta glutenului!

In plus, faina de banane verzi este o componenta de baza a dietei diabetice, mediteraneene, a celei in functie de grupa de sange si a celebrei diete Atkins! Consumand faina de banane verzi, vei scadea riscul aparitiei cancerului de colon si al diabetului si iti vei tine sub control nivelul zaharului din sange. In plus, vei fi la moda! Adaug-o in smoothie-uri si in dressinguri pentru salata sau intrebuinteaz-o pe post de faina traditionala: este foarte consistenta, asa ca nu vei avea nevoie de o cantitate prea mare!

2. Uleiul de avocado


Daca in 2015 toti adeptii unei alimentatii naturale au laudat calitatile uleiului de cocos, in 2016 este randul uleiului de avocado sa fie proslavit pe post de superaliment! Acest ulei monosaturat se detaseaza gratie rezistentei sale crescute la oxidare, ceea ce ii permite depozitarea pe termen lung, dar si datorita coeficientului ridicat de vitamina E din compozitie, care iti intareste sistemul imunitar! Uleiul de avocado iti mentine inima sanatoasa, dar poate fi aplicat si pe piele, iar rezultatele vor fi exceptionale.

3. Radacina/pudra de maca


Daca te numeri printre cele care adora fitnessul, trebuie sa fi auzit despre excelentele proprietati ale radacini de maca, originare din Peru, denumita deja „ginsengul peruvian”. Superalimentul cu nume exotic are o multime de beneficii: tine sub control productia de hormoni si colesterolul, amelioreaza metabolismul si memoria si te ajuta sa combati simptomele neplacute ale menopauzei. Daca adori miscarea, afla ca, dupa ce vei consuma radacina sau pudra de maca, nu iti vei mai pune problema oboselii si vei rezista la (aproape) orice efort fizic.



Radacina de maca este renumita gratie continutului sau de vitamine (B1, B2, C si E), dar si de minerale precum calciul, magneziul, fosforul, potasiul, sulful, fierul etc. Daca si Miranda Kerr s-a indragostit de ea, tu ce mai astepti sa o incluzi in smoothie-uri, sucuri si chiar in cafea?

4. Iarba de mare

De acum incolo nu te vei mai gandi la mare doar ca destinatie de vis a concediului tau, ci si ca sursa de superalimente! Iarba de mare face parte din categoria algelor brune si contine mai multa vitamina C decat o portocala, dar si calciu din plin. Continutul sau ridicat de iod a atras admiratia lui Jamie Oliver, care s-a grabit sa o compare cu o „dinamita” a sanatatii, apreciind ca este una dintre cele mai pline de nutrienti plante din lume!

5. Kefir


Urmatorul superaliment pe care trebuie sa il incluzi in dieta este kefirul! Cu o consistenta aflata undeva la granita dintre lapte si iaurt, kefirul prezinta doua avantaje indiscutabile: contine probiotice, sustinand procesele digestive, dar are foarte putina lactoza! Consuma-l dimineata, cu o portie de cereale, sau, daca nu ii suporti gustul intepator, adauga-l in smoothie-urile de fructe!

6. Kohlrabi




Kohlrabi este un hibrid intre varza si ridiche, desi gustul sau iti aminteste si de cel al unui broccoli. Daca nu esti inca impresionata, afla ca acest superaliment a alungat varza kale din topul favoritelor in 2016, fiind bogat in vitamina C si in potasiu. Nutritionistii iti recomanda sa consumi aceasta leguma in stare cruda, incluzand-o in preparatele raw, dar o poti la fel de bine fierbe si chiar cali. Important este sa ii faci loc in frigiderul tau!

7. Ciupercile


Vestea urmatoare nu are cum sa nu te binedispuna: umilele si nepretentioasele ciuperci se regasesc pe lista de superalimente pe care trebuie sa le consumi in 2016! Iata ca dragostea pentru simplitate pe care 2016 o manifesta in moda si in beauty a atins si nutritia, iar specialistii s-au reindragostit de ciuperci! Bogate in vitaminele D si B, ciupercile ne imbunatatesc imunitatea, sustin rezistenta la alergii si amelioreaza activitatea sistemului nervos! In plus, sunt delicioase si vor conferi gust mancarii tale, fara a-ti ridica la cote alarmante nivelul de colesterol!

Tu ce parere ai despre aceste superalimente ale anului 2016? Le vei incerca?

Surse foto: cafejohnsonia.com, mensjournal.com, goodwholefood.com, nakedcuisine.com

Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Cât ești de sănătoasă?
Incepe quiz
Cât ești de sănătoasă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (360 vizite)