Cel mai puternic antioxidant natural

Cel mai puternic antioxidant natural

Andreea Gluh, redactor

Auzim mereu despre antioxidantii naturali, acele substante-minune care ne ajuta sa ne mentinem sanatoase si tinere multa vreme. Mai auzim si ca trebuie sa mancam fructe de padure, sa mancam verdeturi cat cuprinde, sa bem ceai verde si un paharel de vin inainte de masa, in fiecare zi. Suna bine in teorie, insa ce ne facem cand vine vorba despre practica? Nu toata lumea poate trece peste "antipatiile" culinare, asa ca nu intotdeauna se vor putea respecta aceste reguli. Totusi, este bine de stiut ca exista un antioxidant natural care joaca un rol extrem de important si care chiar nu trebuie sa lipseasca de pe lista ta. Este vorba despre glutation, o substanta care te poate feri de o multime de boli.

Descopera si tu, in cele ce urmeaza, ce trebuie sa faci pentru a beneficia de proprietatile unuia dintre cei mai puternici antioxidanti naturali!

Glutationul, aliatul sanatatii tale

Vrei sa stii cum sa iti imbunatatesti sistemul imunitatii, sa previi cancerul, bolile Alzheimer si Parkinson, anemia, accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat, inflamatiile si bolile hepatice? Iata raspunsul: ai grija ca nivelul de glutation din organismul tau sa fie reinnoit in permanenta.

Glutationul este produs in mod natural de corpul uman, insa ritmul accelerat in care traim si alimentatia adesea dezechilibrata poate duce la diminuarea cantitatii acestui antioxidant. De aceea, este bine sa suplimentam glutationul prin intermediul alimentatiei. Nu va fi nevoie sa scoti din buzunar sume astronomice pentru a consuma produsele ce contin acest antioxidant. In schimb, va trebui sa iti intocmesti inca de acasa o lista de cumparaturi pe care vei trece urmatoarele alimente:

- varza;

- conopida;

- avocado;

- varza de Bruxelles;

- broccoli ;

- mazarea;

- rosiile;

- ardeii grasi rosii;

- ceapa;

- usturoiul;

- piersicile;

- pepenele verde;

- turmericul;

- scortisoara;

- cardamomul.

Consumate simple sau in diverse combinatii, aceste produse se pot dovedi a face adevarate minuni pentru organismul tau, ameliorandu-ti afectiunile de care suferi si prevenind aparitia altora.

Iata si alte sfaturi de care poti tine seama pentru a creste cantitatea de glutation ingerata! 

1. Consuma zilnic alimente bogate in sulf, alegand din lista pe care ti-am prezentat-o cel putin o crucifera.

2. Nu uita de activitatea fizica sustinuta, miscarea crescandu-ti nivelul de glutation din organism.

3. Consulta un medic si cere-i sfatul in privinta consumului de suplimente alimentare cu un inalt continut de vitamine din categoria B-urilor (mai ales B6, B9 si B12), alaturi de care poti adauga si vitaminele C si E, dar si seleniul.

4. Silimarina este un alt supliment alimentar pe care il poti consuma atat pentru a creste nivelul de glutation din organism, cat si pentru a-ti proteja ficatul de diversele substante nocive existente in alimente si in medicamente.

Acum ca ai aflat totul despre glutation, afla de aici si despre alti antioxidanti naturali care te pot ajuta sa fii sanatoasa si sa scapi de stres! 

Articolul urmator
Legume care îngrașă: ce să eviți, dacă vrei să slăbești
Legume care îngrașă: ce să eviți, dacă vrei să slăbești
Ce dezastru natural esti?
Incepe quiz
Ce dezastru natural esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (360 vizite)