Samburi de migdale: proprietati si beneficii

Samburi de migdale: proprietati si beneficii

Andreea Gluh, redactor

Migdalele sunt gustoase si adesea le gasim ca fiind un ingredient de baza intr-o multime de retete, fie ele deserturi sau gustari. Trebuie sa stii insa ca samburii de migdale pot face minuni pentru sanatatea ta, daca ii consumi ca atare. Aceasta inseamna ca ei nu trebuie sa primeasca niciun tratament termic (prin prajire sau coacere in cuptor) si sa nu aiba adaos de sare. Avand in vedere faptul ca au un gust delicios, acest lucru nu va fi deloc greu si te vei obisnui sa ii consumi regulat.

Iata ce trebuie sa stii despre proprietatile si beneficiile samburilor de migdale!

Migdalele - o gustare sanatoasa

Migdalul (Prunus dulcis) este un pom de origine mediteraneana, care este raspandit din Europa pana in subcontinentul indian, unde este cunoscut sub denumirea de badam. Din aceste locuri, el a ajuns si pe continentul american, unde a fost cultivat de catre colonisti. 

Este bine de stiut ca samburii fructelor migdalului salbatic sunt toxice, continand amigdalina, o substanta care, atunci cand migdalele sunt zdrobite, se transforma in acid prusic. Acesta din urma, odata ingerat, se poate dovedi a fi letal. Totusi, daca vorbim despre migdalele cultivate, ele au numai beneficii pentru organism, cand sunt consumate periodic in cantitati moderate.

Asadar, in cele ce urmeaza, vom vorbi mai pe larg despre acesti samburi-minune!

Migdalele sunt bogate in fibre, minerale (calciu, magneziu, potasiu, zinc, fier, fosfor, sodiu, mangan si seleniu), dar si in vitamine (B1, B2, B3, B6 B9, B12, D, E si K). Toate acestea contribuie la mentinerea sanatatii organismului, influentand in bine functionare diverselor organe. De exemplu, inima ta va fi in forma si vei ameliora hipocolesterolemia, daca vei consuma aproximativ 10 migdale la micul dejun. Acest obicei alimentar benefic te poate feri si de atacul de cord.

Vitamina A din samburii de migdale contribuie la imbunatatirea vederii, iar vitamina E te fereste de infectii, in timp ce vitamina D joaca un rol important in absorbtia si fixarea calciului in organism. Magneziul si complexul de vitamina B sunt elemente-cheie in ameliorarea starilor fizice si psihice neplacute pe care multe femei le experimenteaza in perioada premenstruala, iar fierul din migdale poate preveni anemia, o afectiune la care femeile sunt predispuse.

Pe langa toate acestea, trebuie sa stii ca uleiurile grase nesaturate continute de migdale pot preveni instalarea afectiunilor cerebrale degenerative, cum ar fi Alzheimerul. In plus, chiar daca ti se pare neverosimil, nutritionistii au observat ca persoanele care consuma samburi de migdale frecvent acuza mai rar probleme de greutate decat cele care nu mananca rar sau deloc.

Nu in ultimul rand, este cunoscut faptul ca un pH acid favorizeaza dezechilibre majore la nivelul functionarii diverselor organe si a sistemului imunitar, insa migdalele alcalinizeaza mediul, ameliorand problemele.

Samburii de migdale pot fi consumati ca atare sau adaugati in cerealele pe care le consumi dimineata ori in painea facuta in casa.

Introdu si tu samburii de migdale in meniul tau zilnic si vei avea, cu siguranta, numai de castigat! 

Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (40)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (378 vizite)