5 motive surprinzatoare pentru care te ingrasi la care nu te-ai fi gandit

5 motive surprinzatoare pentru care te ingrasi la care nu te-ai fi gandit

Redactor Alexa Galgau

Oamenii supraponderali duc, de cele mai multe ori, o lupta crancena cu kilogramele in plus, care le distrug stima de sine si sanatatea. Desi avem tendinta de a da vina numai pe excesul alimentar si pe sedentarism, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Altfel, cum se explica faptul ca exista atatea persoane care se straduiesc sa slabeasca si nu reusesc? Daca vrei intr-adevar o schimbare in acest sens, trebuie sa descoperi si motivele mai putin cunoscute ale ingrasarii, despre care nu se vorbeste atat de mult.

Citeste, in randurile ce urmeaza, totul despre acest subiect!

5 motive mai putin cunoscute ale ingrasarii

Da, este adevarat ca numarul de calorii pe care le consumi joaca un rol esential in mentinerea siluetei sau in procesul de slabire , dar exista si suficienti factori care tin de stilul de viata si de mediu care iti pot da peste cap toate eforturile. Ca sa poti sa iti atingi scopurile, trebuie sa fii informata si sa stii exact ce anume iti da organismul peste cap.

Iata 5 motive pentru care te ingrasi la care nu te-ai fi gandit!

1. Antibioticele din mancare

In ziua de azi, folosirea antibioticelor a devenit o banalitate. Oamenii au ajuns sa apeleze la astfel de tratamente pentru aproape orice infectie din corp, gandindu-se prea putin la efectele acestora asupra organismului. Unde mai pui faptul ca acestea nu se gasesc doar sub forma de pastile, ci chiar si in mancarea noastra de zi cu zi. Adevarul crud este ca se folosesc cantitati industriale de antibiotice in cazul animalelor crescute pentru consum, atat pentru a inlatura diverse boli, cat si pentru ca acestea sa se ingrase. Asadar, atunci cand tu iti prepari o friptura, nici prin gand nu iti trece ca ingerezi odata cu aceasta si o cantitate crescuta de antibiotice, care au un efect devastator asupra sistemului digestiv. Ele distrug bacteriile din intestine si, din aceasta cauza, te poti confrunta cu dezechilibre ale florei intestinale si probleme grave de digestie pe termen lung. Si, bineinteles, atunci cand organismul nu poate sa isi extraga corect nutrimentele, apar probleme inclusiv in ceea ce priveste greutatea. 

2. Hormonii de crestere din carne

Nu te-ai mirat vreodata ca puiul pe care il cumperi din magazin numai a pui nu arata, pentru ca este atat de mare? Substantele folosite pentru a face animalele mai apetisante ajung in organismul tau si reprezinta unul dintre motivele ingrasarii inexplicabile cu care te confrunti. De multe ori, sunt folosite substante beta-agoniste, care cresc sinteza proteinelor si fac ca musculatura animalelor sa creasca. In medicina umana, beta-agonistii se gasesc in medicamentele pentru astmatici, iar una dintre problemele cele mai frecvente cu care acestia se confrunta este ingrasarea, un efect care apare chiar si in prospectul medicamentelor ca efect secundar. Exista tari care au inceput deja sa opreasca folosirea substantelor de crestere si pe buna dreptate, deoarece acestea au fost asociate chiar si cu infertilitatea, cu defectele din nastere si cu diverse dizabilitati. 

3. Chimicalele care afecteaza sistemul endocrin

Multe dintre produsele de curatare pe care le folosesti in casa contin substante care afecteaza sistemul endocrin, care este strans legat de problemele de greutate. Unele dintre aceste chimicale sunt similare ca structura cu hormonii (de exemplu, estrogenul), care afecteaza functiile organismului. O mare parte dintre substantele chimice folosite in agricultura contin glifosat, care iti distruge flora intestinala, odata ce a patruns in organism. Dar nu doar aceste produse contin periculoasa substanta, ci si unele alimente modificate genetic, precum porumbul, soia si chiar si anumite tipuri de grau. 

4. Indulcitorii artificiali

Ai impresia ca daca renunti la zahar in favoarea indulcitorilor artificiali esti pe drumul cel bun catre silueta perfecta? Gandeste-te din nou! De fapt, indulcitorii artificiali stimuleaza apetitul, cresc pofta de a consuma carbohidrati si stimuleaza acumularea depozitelor de grasime. Ei ne pacalesc organismul, care crede ca a consumat zahar, iar apoi, cand glicemia nu creste, asa cum ar trebui, creierul transmite semnalul care iti creeaza pofta de carbohidrati. De altfel, persoanele care consuma frecvent bauturi carbogazoase "dietetice" se expun riscului de a acumula grasime in zona abdominala. Ca sa previi astfel de neplaceri, inlocuieste aceste substante cu indulcitori naturali

5. Etichete care te induc in eroare

Pentru ca slabitul a devenit o adevarata obsesie in ziua de azi, producatorii de produse alimentare s-au adaptat. Din pacate, multi nu au facut-o in sensul bun, ci doar au inceput sa isi regandeasca etichetele, astfel incat sa fie cat mai atractive. Nu te lasa pacalita de cele pe care scrie "fara grasimi" sau "continut scazut de grasimi" si nu le privi ca pe o invitatie sa faci excese! Atunci cand grasimea este complet scoasa dintr-un aliment, de obicei, ea este inlocuita cu altceva la fel de daunator. De exemplu, cu zahar, pentru un gust delicios. Prin urmare, nivelul insulinei creste considerabil, ceea ce se traduce prin ingrasare.  Multe produse "dietetice" sunt pline de sare si de potentiatori de aroma care iti dau organismul peste cap.

Acum ca ai aflat care sunt cateva dintre motivele mai putin cunoscute ale ingrasarii, poti sa iti ajustezi dieta astfel incat sa eviti acesti factori periculosi nu numai pentru silueta, ci si pentru sanatate.

Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Care e jobul visurilor tale?
Incepe quiz
Care e jobul visurilor tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (218 vizite)