Alimente din bucatarie care te pot omori. Nu manca niciodata cartofi care arata ASA

Alimente din bucatarie care te pot omori. Nu manca niciodata cartofi care arata ASA

Redactor Alexa Galgau

Atunci cand auzi ca anumite alimente sunt "periculoase", te gandesti imediat la calorii si la implicatiile pe care le are consumul lor. Dar daca ti-am spune ca unele alimente chiar sunt periculoase, in adevaratul sens al cuvantului? Exista cateva produse din bucatarie care chiar te pot ucide si sunt considerate deosebit de riscante pentru viata si totusi nu sunt putini cei care le consuma fara grija.

Afla care sunt cele mai periculoase alimente din bucatarie pe care sa le eviti complet!

Alimente care te pot ucide

1. Samburii de fructe: ca si cei de mere, samburii de cirese, de piersici si de caise contin cianuri si sunt foarte toxice pentru organism, mai ales daca le consumi in cantitati mai mari. Daca mananci un sambure din greseala nu are nimic, totusi. Incearca doar sa eviti sa ii consumi in mod regulat.  

2. Rubarba: contine acid oxalicilic, care cauzeaza pietre la rinichi. Este nevoie de aproximativ 5.5 kg de rubarba pentru ca aceasta sa fie fatala, insa tot te poate imbolnavi daca o mananci regulat, chiar daca este in cantitati mai mici. De altfel, si spanacul contine acest acid, dar numai atunci cand este crud. Asadar, varianta ideala in care sa fie consumat este gatit la aburi sau fiert cateva minute. 

3. Nucsoara: chiar daca o folosim in diverse delicii culinare, nucsoara este de fapt un halucinogen si este extrem de toxica pentru organism in cantitati mai mari. Este de ajuns sa consumi 5 grame pentru a avea convulsii si 7 grame pentru a-ti pierde cunostinta. O nucsoara intreaga poate produce o stare de psihoza care poate provoca panica profunda.

4. Cartofi: nu cartofii in sine ar fi problema, ci frunzele si mugurii care ies din cartofi. Daca ii lasi sa stea prea mult, substantele toxice din muguri pot patrunde si in cartofi, provocand crampe abdominale, diaree, dureri de cap, confuzie si chiar coma sau moarte, in cazuri extreme. Evita cartofii care au nuante de verde inauntru, deoarece contin aceste substante toxice. 

5. Migdale: exista doua tipuri - cele dulci si cele amare. Acestea din urma contin cantitati mari de cianuri si se spune ca a manca chiar si 7-10 migdale amare crude ar provoca probleme adultilor si ar putea fi fatal pentru copii. 

6. Mierea nepasteurizata: procesul de pasteurizare omoara toxinele daunatoare pentru organism, ceea ce inseamna ca mierea raw, netratata, contine aceste toxine periculoase. Ele pot provoca greata, ameteli, slabiciune, transpiratie excesiva si varsaturi, care dureaza de regula in jur de 24 de ore. Este de ajuns sa consumi o lingura de miere netratata pentru ca toxina cu pricina sa provoace simptomele de mai sus. 

7. Rosiile: coditele si frunzele de rosii contin niste substante toxice care dau simptome neplacute la nivelul stomacului. Se pare ca si rosiile verzi, necoapte, au acelasi efect nefast. Pentru a fi fatale, ar trebui sa consumi o cantitate foarte mare de rosii verzi, dar ele pot fi totusi problematice chiar si daca mananci cateva, mai ales daca ai un stomac sensibil. 

8. Tonul: pericolul legat de acest tip de peste este cel referitor la mercurul pe care il absoarbe si apoi ajunge in organismul nostru. El fie trece prin rinichi (si este extrem de toxic), fie ajunge la creier si provoaca probleme psihice. Este recomandat ca femeile insarcinate si copiii sa nu consume deloc ton, tocmai din acest motiv. Afla care peste este mai bun - cel la conserva sau cel proaspat?

9. Maniocul: aceasta radacinoasa, cunoscuta si sub numele de "cassava", este de fapt foarte bogata in cianuri. Desi nu este aliment foarte folosit in bucatariile romanilor, este bine sa te feresti de el daca ai vreodata pofta de o reteta inedita.

10. Nuci caju crude: deja stii sa nu te apropii de nucile caju prajite, din cauza continutului lor mare de grasimi nesanatoase. Totusi, cele asa-zis crude sunt si ele tratate cu aburi pentru a li se inlatura o substanta otravitoare. In starea lor naturala, cruda, nucile caju sunt toxice si, in cantitati mari, pot provoca chiar si moarte. 

Aceste alimente sunt toxice in cantitati mari, ce-i drept, dar in cazul multora chiar si un consum limitat poate sa provoace simptome neplacute.

Articolul urmator
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce este cetoza și de ce este benefică?
Ce obiect din bucatarie esti?
Incepe quiz
Ce obiect din bucatarie esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (360 vizite)